21 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

EDITORIAL: Fi d’etapa

Portades dels números 1-30 de la revista ‘Fet a Tarragona’. Les fotos són de David Oliete Casanova.

Deu anys és un període llarg en la vida d’una persona i d’un projecte professional. Els dos periodistes -Albert Ollés i Ricard Lahoz- que el 2013 vam impulsar la creació de la revista FET a TARRAGONA i que n’hem assumit la direcció i coordinació durant tota la dècada, hem decidit posar punt i final a aquesta etapa a finals d’any. I ho fem precisament després del bon regust que ens deixa la celebració del desè aniversari. Complim així l’objectiu i desig de tancar l’etapa del FET en una posició digna i de prestigi.

“POSEM PUNT I FINAL ALS 10 ANYS DEL FET”

El suport de 700 subscriptores i subscriptors i dels anunciants han estat fonamentals per donar vida al FET durant deu anys, però no són suficients per mantenir indefinidament la viabilitat econòmica del projecte, que s’ha sostingut durant una dècada gràcies també a la bona voluntat, i la vocació, empenta i esforç d’un grup de periodistes. Una dècada amb múltiples convulsions econòmiques; una pandèmia i -els darrers temps- una inflació que ha encarit molt la producció d’una revista de paper.

“NO PODEM SEGUIR PER MÚLTIPLES FACTORS”

Les dificultats per quadrar els comptes són enormes. Els 61 números publicats de la revista i els continguts del digital només s’entenen perquè els periodistes que hi col·laboren i els que dirigim el FET ens guanyem la vida fent altres feines, dins i fora de l’àmbit de la comunicació. Treure la revista al carrer suposa un esforç cada cop més gran per diversos factors econòmics i estructurals. Sense múscul econòmic, no podem comptar amb una estructura periodística forta i estable. De manera paral·lela, diferents integrants de l’equip han iniciat nous projectes personals i professionals.

“estem molt orgullosos de la comunitat del fet”

Entenem que la decisió que anunciem avui causa una gran sorpresa entre molts dels nostres subscriptors i subscriptores. Ho assumim i no cal dir que lamentem moltíssim prendre aquesta decisió, però la situació ha arribat a un punt insostenible per a nosaltres dos al capdavant del mitjà. I no podem ni volem amagar que dirigir el FET significa no desconnectar mai amb el que representa de desgast físic i mental difícil de suportar.

“GRÀCIES ALS SUBSCRIPTORS PER LA CONFIANÇA I FIDELITAT”

La celebració del desè aniversari, culminada amb èxit a la festa del passat 13 de setembre, demostra que hi ha una comunitat d’amigues i amics que s’identiquen amb el que representa el FET: qualitat, rigor, reflexió, tarragonisme, autoestima i una manera actual i moderna de veure la ciutat. Aquesta comunitat -que estima la revista, participa en les activitats culturals i promou o protagonitza continguts- és d’allò del qual ens sentim més orgullosos.

“mantenim converses amb qui vulgui assumir-ne el relleu”

No voldríem que el FET desaparegués d’un dia per l’altre (hem consolidat un producte i una marca de prestigi i una comunitat de subscriptors) i per aquesta raó, mantenim gestions i converses amb altres persones de Tarragona que estiguin disposades a assumir-ne el relleu. Per la nostra part, el número 62 -que sortirà al carrer a mitjans de novembre– serà l’últim d’aquesta etapa. I confiem que algú altre pugui obrir una segona època a partir de 2024.

Els impulsors del FET des del 2013 volem agrair als lectors i, especialment a les subscriptores i subscriptors, la confiança durant tots aquests anys, i la fidelitat que heu demostrat a la revista. Haver arribat fins aquí ens omple de felicitat i satisfacció per la feina feta. A totes i tots, milions de gràcies!

TEXT: Albert Ollés i Ricard Lahoz

Portades dels números 31-60 de la revista ‘Fet a Tarragona’. Les fotos són de David Oliete Casanova.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here