15.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 27, 2024

La setmana ideal de la Jove

Pilar de 8 amb folre i manilles de la Jove. (Foto: Diari Casteller)
Pilar de 8 amb folre i manilles de la Jove. (Foto: Diari Casteller)

 

Ara fa tot just set dies, abans de Sant Magí, la Jove duia un molt bon estiu amb un domini complet —i notori a les places d’arreu— dels castells bàsics de 9. Posats a treure punta a les estadístiques que ens deixava fins ara fa una setmana, mancava l’estrena del 9 de 8, que el 2014 van lluir a Vilanova i la Geltrú, i que el 2015 arribava a les Cols pendent de treure el cap a plaça. La fiabilitat en les construccions de nou pisos, però, donava el vistiplau als del Cós del Bou per fer el pas als castells superiors.

 

Una setmana més tard, el seu pas per l’Arboç, però sobretot pel Catllar i Sant Magí, ens fa treure conclusions notablement més positives. D’entrada, per un 9 de 8 que dimecres ens va tenir amb l’ai al cor però que dissabte mostrava una solvència envejable. La sincronia de les tres aletes il·lustra a la perfecció la feina feta al Cós del Bou al darrere d’aquesta construcció, a la qual també vam observar una rapidesa clau en l’execució del castell, per tal de no castigar en excés l’estructura i, especialment, el tres central. Dissabte vam veure una evolució apamada d’un 9 que dimecres va fer suar de valent la colla.

 

El buc insígnia segueix sent el buc insígnia. La Colla Jove ja és la formació del món casteller que més cincs de nou folrats ha descarregat: un total de catorze, sumant el de la diada de Sant Magí i el del Catllar. El cinc presentava canvis obligats a diversos dels punts clau del castell i tenia una dinàmica poc similar als dotze anteriors, descarregats de manera consecutiva. Dimecres es va patir de valent per descarregar-lo una vegada més, i no es pot dir que el de dissabte passat fos plàcid. Els de la camisa lila s’han nodrit de la inèrcia dominadora d’aquest castell per anar-lo sumant i engrandir la ratxa de descarregats consecutivament. Un rècord que els premia després del primer intent, de 1994, i de divuit anys de travessia pel desert per recuperar l’objectiu.

 

Posats a tancar cercles, però, parlem de manilles. S’especulava amb un possible intent de 2de9fm que de moment haurà d’esperar, però en canvi la Jove reblava en seu bon moment descarregant per primera vegada el pilar de 8 amb folre i manilles. La colla ha après a jugar amb els tres pastissos un cop encaixats i calia demostrar el domini a plaça. El Catllar és un talismà per a l’entitat; una d’aquelles places en què, més enllà de sentir-se a casa, són a casa. Deu ser l’ambient, les dimensions, la paciència del Joan Olivé o la proximitat amb Tarragona, però la Jove manté un idil·li amb el Catllar que dissabte li va donar l’envoltori perfecte a una fita com aquesta.

 

No es tracta, doncs, tant de les fites assolides com la manera amb què la Colla Jove les ha abordat i el significat que representen algunes d’elles. La setmana se salda amb bones notícies tant al vessant estadístic com al de sensacions i ara els del Cós del Bou es prenen un respir que els ha de servir per a pair un estiu estressant i afrontar Santa Tecla. El 2de9fm i el 3de10fm són melons tastats per la colla, que també treballa castells nets i construccions amb el pilar. Com als castells assolits fins ara, la feina i l’ambient que l’envolta seran la clau.

 

5 de 9 amb folre de la Jove. (Foto: Colla Jove)
5 de 9 amb folre de la Jove. (Foto: Colla Jove)
Gerard Recasens
Gerard Recasens
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here