28.9 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 18, 2024

A un pas de tocar el cel amb la mà

Prova de 5 de 9 amb folre dels Xiquets de Tarragona

Era dimarts, plovia i feia fred. Aixecar-se del sofà o sortir de casa per anar a assaig era un esforç, però de vegades, fer-ho, paga la pena. I ahir va ser així. Els Xiquets de Tarragona van omplir el pati d’assaig del carrer Santa Anna en l’últim esforç abans de la diada de Tot Sants de demà dijous a Vilafranca. Els matalassers es plantegen un repte de colla gran, de colla molt gran. Perquè només intentar la super catedral, només intentar-la, ja serà un èxit per la colla.

Roger Peiró va de banda a banda del pati. Demana silenci i concentració per començar una assaig que ha de ser vital per agafar les sensacions, per marxar contents cap a casa i amb la idea de que es pot atacar el monstre. Comencem amb un 3 de 9 fins a sisens, un tres molt maco, estable i segur de si mateix. Després el cap de colla torna a demanar silenci i, sobretot, concentració. Ara si, arriba el moment de fer una prova de 5 de 9 amb folre, el gran objectiu dels matalassers per aquest Tot Sants. Una prova que sorprèn a tothom, amb un folre molt estable. Estan a un pas de tocar el cel amb la mà.

El que és cert, però, és que el 5 de 9 és un castell d’una dimensió desconeguda. Demà caldrà veure si la canalla hi té confiança plena, si el 3 de 9 va bé per encarar el 5, si les forces són suficients, i un llarg etcètera. Normalment, quan les colles fan el pas de la gamma extra el fan per etapes. Que surti a la primera és, si mes no, difícil per estadística. Però els de Roger Peiró ho tenen clar, en tenen moltes ganes, i creuen que ho poden aconseguir. L’assaig ha sortit bé, demà seran més de 400 camises, i seran a una plaça que fa trempera, la plaça de les grans cites castelleres. Ja l’any passat, i lluny de Tarragona, hi van repetir la millor actuació de la seva història, la tripleta màgica. Enguany volen fer un pas més.

Els castellers comenten la jugada. L’han vist bé i tenen la confiança suficient com per aconseguir-ho. Són conscients que no serà fàcil, però també saben que s’ha d’intentar. Molts ja s’imaginen la fotografia del dia següent amb el castell descarregat, d’altres creuen que només carregar-lo ja seria una gran notícia. Jo dic que només intentar-ho ja és una gran noticia. I si el carreguen? I si el descarreguen? Serà un èxit per la colla però també per Tarragona, perquè la ciutat tindrà dues colles de gamma extra!

Després de la prova de 5 de 9, Roger Peiró demana la paraula. La seva capacitat d’oratòria anima, i molt, a tots els castellers presents al pati d’assaig. Estan a un pas d’aconseguir el somni. S’estan convertint en un monstre i només arribar fins aquí, arribar a plantejar-se un castell de gamma extra, ja és un premi per la colla. Demà hi serem, i veurem si els Xiquets de Tarragona toquen el cel amb la mà. Només falta un pas.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here