17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

El sopar de gamma extra lila com a plat estrella

Els calendaris de butxaca del 2013 amb els millors castells de la temporada

Dos quarts de deu de la nit. El recinte firal del Palau de Congressos es comença a omplir de gent. A la porta, president i cap de colla, vestits de gala (l’ocasió s’ho mereix), reben a tots els assistents al sopar amb una encaixada de mans i desitjant que gaudeixen de la vetllada. A dins, tot preparat per celebrar, un any més, el sopar de final de temporada de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

El guió del sopar sembla calcat al de l’any passat: s’ha de celebrar la millor temporada de la història de la colla. Enguany, però, hi afegim un 5 de 9 amb folre i un 9 de 8, tots dos descarregats. L’emoció, doncs, és doble.

Tothom comença a entrar, xerrant amb uns i altres. Les taules rodones ja estan parades per rebre els més de 600 participants al sopar. Ningú es vol perdre una nit especial, una nit que serveix per celebrar moltes coses.

Tot i que per alguns serà més especial que per a uns altres. Per exemple, per la junta tècnica i directiva de la colla, que pleguen. Serà l’últim sopar que faran com a responsables de l’entitat. Entre els convidats, diverses personalitats: regidors de l’Ajuntament, exregidors, senadors, el delegat del Govern a Tarragona i, fins i tot, candidats al Parlament de Catalunya per les properes eleccions. Albert Batet, cap de llista de CiU per Tarragona no es va voler perdre l’acte.

No s’escapa cap detall. A les taules, cada comensal hi té, fins i tot, un regal: quatre calendaris de butxaca amb les fotografies dels quatre castells més importants de l’any i una mini camisa de la Jove feta a mà. Tot a punt per gaudir d’un àpat carregat de sorpreses i d’emotivitat.

A la taula de periodistes, acompanyats per la Jordina Estopà com a membre de junta, comencem a sopar amb ganes d’escoltar les últimes paraules de Jordi Sentís com a cap de colla dels liles. Els parlaments arriben després de les postres. El mestre de cerimònies, Òscar de los Rios, puja a l’escenari per dirigir, un any més, la part més esperada del sopar.

Tot plegat comença fent un més que merescut homenatge a la canalla de la colla. No es cansen de repetir que és la millor canalla del món casteller. Ens ensenyen les imatges de les noves camises de l’any i fan pujar a l’escenari els més petits de la Jove, entre aplaudiments del públic per recordar que sense ells mai haurien arribat tant amunt. Fins i tot els seus pares van preparar un vídeo on els més petits donaven gràcies a la gran feina que han fet els seus monitors, encapçalats pel cap de canalla, l’Oriol Portabella.

Un altre dels moments més esperats és quan es nomenen els castellers de l’any, una distinció que per la seva dedicació a la colla enguany s’emporten Jordi Olivan, Leonardo Piñana i Maurici Preciado. Tot un honor per qualsevol casteller!

Després, De los Rios deixa el micròfon a les dues cares visibles de la Jove, Albert Grau i Jordi Sentís, president i cap de colla respectivament. Després del discurs de Grau, apel·lant a la força i als valors de Catalunya i els Castells, Sentís acaba amb unes paraules d’agraïment a tots els que han treballat amb ell aquests anys.

No s’oblida de Jordi Crespo i Aleix Bordas, ni de la resta de membres de la junta. I acaba dient la paraula màgica: humilitat. Ambició i ganes de créixer, sí, però sempre amb humilitat, esforç i perseverança. El discurs s’acaba amb crits de ‘I Jove, i Jove, i Jove, Jove Jove’ i de ‘5 de 9, 5 de 9, 5 de 9′. I el video de la super catedral descarregada al Vendrell clou l’acte. Un vídeo que no es cansen mai de mirar i tornar a mirar.

Amb ampolles de Chartreuse a la taula, tots els convidats comencen a aixecar-se. Tornen a xerrar uns amb els altres. I, de sobte, comença el curiós espectacle d’enguany: un cantant amb una guitarra fent un espectacle més per la canalla que per la resta de la colla.

Els comentaris i les bromes no es fan esperar. Però bé, va ser divertit! Com a mínim, els més petits van gaudir d’allò més i, al cap i a la fi, són el futur de la colla. Un futur, per cert, que es començarà a treballar a l’assemblea del proper 1 de desembre Sabrem llavors qui serà el nou cap de colla? N’estarem atents!

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here