17.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Sopar de tripleta i reconeixements

Ampolla de cava per celebrar la gran temporada dels matalassers

Sopar fi de curs dels Xiquets de Tarragona. Els alumnes han tret de nota un excel·lent i han fregat la matrícula d’honor. Han repetit la seva millor actuació de la història, la tripleta, i per Tots Sants feien un intent desmuntat de cinc de nou amb folre. Toca, doncs, anar de festa!

Després dels cafès i abans que obri la discoteca, Roger Peiró, cap de colla, agafa el micròfon per assegurar que ha estat un any fabulós, que s’ho han passat bomba i que han après molt. “Un any de trànsit cap allò que volem ser”. No ho diu, però parla de ser una colla de gamma extra.

Amb Roger Peiró comparteixo taula. Tanca la tercera temporada com a cap visible dels Xiquets i no li fa res continuar. Diu que s’avorreix al cap de quinze dies sense castells. Els nens l’adoren. I als grans els sap motivar a partir de conceptes com “fe” i “fam” (tenen fam de menjar-se el món casteller).

El cap de colla brinda amb aigua, tot i que celebrem el millor any dels matalassers. Assegura que no provarà l’alcohol ni el dia que descarreguin el cinc de nou.

Ambient d’eufòria al recinte firal després d’un any excepcional: els millors castells i 150 noves camises. El president de la colla, Antoni Maria Sánchez, està molt satisfet, tot i l’esforç que comporta el càrrec. A la taula del president, un dels castellers més il·lustres, mossèn Francesc Gallart, de l’ermita de Sant Magí.

Repartits per les taules, més de 300 persones: reconec els veterans Dionisio de la Varga, Àngel Conesa i Albert Pallarès, i els joves Joan i Gerard Sala, Hugo Vives, Oriol Peiró i Arnau Cornadó, entre molts d’altres. No veig, però, Xavier Sabaté, cap de llista del PSC que deu estar reflexionant sobre el futur del seu partit, l’endemà de les eleccions.

La festa no se la perden les periodistes Raquel Sans (TV-3) i Laia Díaz (Més) i el company Àlex Alonso (TAC 12). Trobo a faltar, en canvi, Jordi Suriñach, referent del periodisme casteller, excel·lent company i professional, i matalasser de primera hora.

Reconeixements

Paco Montoya, periodista del Nàstic al Diari de Tarragona, i Aitana de la Varga, fan de mestres de cerimònia del sopar low cost dels Xiquets. Després del primer plat, a la pantalla projecten el tres de nou de Sant Magí; després del segon, veiem el quatre de nou de Santa Tecla; i en acabar les postres, un resum de Tots Sants, una fita de la història de la colla  que va aplegar 430 camises ratllades a Vilafranca.

Precisament, els Castellers de Vilafranca s’emporten un dels reconeixements de la nit. També es guardona la feina en la direcció del Concurs de Tarragona en les figures de Xavi Gonzàlez, Ester Roca i Melcior Bustos (el de la botiga El Lloro de Governador González). Hi ha regals per a la canalla i una ovació de gala per a Antoni Coll, fotògraf dels Xiquets.

Escriure del primer reconeixement de la nit, però, m’obliga a utilitzar la primera persona del singular. Els Xiquets han volgut remarcar la meva trajectòria durant més de 18 anys com a director de Tarragona Ràdio fomentant la informació castellera i la retransmissió de les grans diades. Em sento profundament emocionat per dins i agraït per fora.

Gràcies al testimoni sonor de la ràdio (i a les veus de Joan Fortuny, Carles Cortès, Jordi Suriñach, Raquel Sans, Xavier Abelló, Àlex Alonso, Josep Ardila….) el món casteller tarragoní pot presumir avui d’una gran època. I jo em sento especialment orgullós d’haver contribuït a difondre-la.

Els Xiquets de Tarragona i les altres colles de la ciutat encara tenen per escriure molts altres capítols importants d’aquesta gran època.

Moltes gràcies, Xiquets, i felicitats per la temporada!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here