Advertisement
19.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 7, 2023

El periodisme tarragoní es mou

Logo Col. Periodistes

A punt de tancar l’any més dur per als mitjans de comunicació de Tarragona, cal posar en valor les iniciatives endegades per companys professionals que han decidit arriscar i obrir nous canals. Aquests periodistes pertanyen a un cada cop més ampli perfil d’emprenedors que aquesta setmana hem descrit al FET A TARRAGONA a partir d’altres experiències viscudes i explicades en un acte de Tarragona Impulsa (veieu l’article: Experiències d’emprenedors tarragonins).

L’últim en afegir-se al col·lectiu d’emprenedors és Sergi Casado amb circdetarragona.com, un nou digital local que vol ser tan valent com la persona que el lidera. Casado enceta aquesta aventura després d’haver treballat durant més d’una dècada a la redacció d’El Punt.

Abans que el Sergi, un altre periodista de llarga trajectòria al Diari de Tarragona, Carles Gosálbez, decidia obrir el Camp d’Esports.cat, un digital estrictament esportiu. Gosálbez ha parlat de tot en la seva vida professional (esports, política, patrimoni…) i ara cerca l’especialització.

Aquestes iniciatives se sumen als digitals tarragonins ja en marxa des de fa temps: tottarragona.cat, dirigit per Pitu Tarrasa, i Tarragona21, liderat per Jaume Garcia. També al digital intercomarcal delCamp.cat, amb Guillem Ramos-Salvat.

Portada de l'últim número de NW Revista de Reus
Portada de l’últim número de NW Revista de Reus

Al nord-est de Tarragona, ha nascut Baix Gaià, un mitjà on line dirigit per Guillem Bargalló i Jordi Salvat, que cobreix l’actualitat de la subcomarca, especialment Altafulla i Torredembarra. I un cas singular del 2012 és el naixement d’una revista en paper, NW Revista de Reus, amb un grup de professionals que lideren Francesc Domènech, Natàlia Borbonès, Joan Carrión, Cèsar Compte i Cori Sebastià.

Hi ha moltes d’altres experiències periodístiques que han sorgit (com aquest modest bloc FET A TARRAGONA) i que aspiren a incrementar la pluralitat de la comunicació de proximitat i donar una sortida professional digne a periodistes expulsats dels mitjans tradicionals.

El periodisme tarragoní es mou  -ho fan els professionals-, potser no sap on va, el moment està ple d’incerteses i obstacles, però dóna senyals de vida. I això ja és prou important per tancar un any nefast, deixar-lo enrera i mirar amb una escletxa d’optimisme el futur més immediat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here