20.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 27, 2024

Renovació a les quatre colles de la ciutat

L'edifici, situat entre el Museu del Port i el pont del Serrallo, serà la nova seu dels Xiquets del Serrallo. L'ajuntament hi ha destinat una partida pressupostària per al seu condicionament
L’edifici, situat entre el Museu del Port i el pont del Serrallo, serà la nova seu dels Xiquets del Serrallo. L’ajuntament hi ha destinat una partida pressupostària per al seu condicionament

Les quatre colles castelleres de la ciutat enceten la temporada amb diferents graus de renovació.

Aquest dissabte, els Xiquets del Serrallo celebren l’assemblea anual que escollirà una nova junta directiva i una nova tècnica.

Els nous estatuts de l’agrupació obliguen a presentar una candidatura conjunta de president i cap de colla. A l’assemblea només concorre una llista encapçalada per Lluís Monfort com a president i Isaac Herrera com a cap de colla. Monfort s’estrena en el càrrec, però Herrera ja havia estat cap de colla en dues etapes anteriors.

Imatge de la porta d'accés a l'edifici dedicat al servei d'inspecció sanitària
Imatge de la porta d’accés a l’edifici dedicat al servei d’inspecció sanitària

Els Xiquets del Serrallo afronten un any decisiu en la seva història. Finalment, tindran un local propi, en condicions, i al mateix barri. Es tracta de l’edifici que s’ha destinat al Servei d’inspecció de sanitat animal, i que és propietat de la Subdelegació del Govern central.

Aquesta setmana, TAC 12 ha emès una informació del periodista Àlex Alonso i amb declaracions de la tinent d’alcalde de cultura, Carme Crespo, on es dóna per feta la cessió de l’edifici a l’Ajuntament perquè el pugui utilitzar la colla castellera, un cop feta la remodelació:  http://tac12.xiptv.cat/tac-tarragona/capitol/es-redacta-el-projecte-del-nou-local-dels-xiquets-del-serrallo

Canvis totals o parcials

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau celebraran dissabte 26 de gener la seva assemblea general on es presentaran la nova directiva i la nova tècnica, resultat de les eleccions celebrades al desembre. El nou president és Ricard Marrugat i el nou cap de colla és Jordi Gaya.

Els Xiquets de Tarragona canvien la part institucional de l’agrupació. El fins ara president Antonio Mª Sánchez ha decidit deixar el càrrec i el substituirà Enric Seritjol a partir de l’assemblea que els matalassers han convocat pel dissabte 2 de febrer. A la part tècnica continua com a cap de colla Roger Peiró.

La principal incògnita és ara a la Colla Jove de Tarragona, que també ha de renovar els seus òrgans de direcció institucional i tècnica, després de l’etapa de Jordi Sentís com a cap de colla i Albert Grau com a president. L’assemblea dels liles tindrà lloc dissabte 19 de gener.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here