19.4 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

Fent periodisme a La Salle Torreforta

El periodista explica als alumnes de La Salle Torreforta la seva experiència professional i els ensenya el FET A TARRAGONA
El periodista explica als alumnes de La Salle Torreforta la seva experiència professional i els ensenya el FET A TARRAGONA

Com afecta la crisi al periodisme? Què s’ha de tenir per ser un bon periodista? Has tingut mals moments en la teva feina? T’agradaria anar a informar d’una guerra? De què treballaries si no pots guanyar-te la vida com a periodista?

Aquestes són algunes de la vintena llarga de preguntes formulades per un grup d’alumnes de La Salle Torreforta en una trobada celebrada aquest dimarts al teatre de l’escola. Un total de 46 nois i noies de 15 anys de tercer curs d’ESO hi han participat i ho han fet d’una manera molt positiva.

Ha estat una sessió molt interactiva: el periodista ha dialogat amb els estudiants sobre la importància de saber escriure correctament (sense faltes d’ortografia), saber preguntar i explicar les coses de manera clara i concisa, aprendre a parlar en públic, improvisar… Molts prenien apunts, com si es tractés d’una roda de premsa per fer-ne després una notícia.

Periodista i alumnes han parlat de la comunicació, el món digital, els efectes de la crisi. La trobada ha durat 90 minuts
Periodista i alumnes han parlat de la comunicació, el món digital, els efectes de la crisi. La trobada ha durat 90 minuts

El convidat a la sessió ha repassat la seva trajectòria, des de les primeres classes universitàries fins a la dedicació actual al FET A TARRAGONA. Esforç, constància i posar-hi moltes ganes han estat alguns dels conceptes més habituals. També s’ha parlat de la tafaneria ben entesa, com a qualitat que ha de tenir un bon professional de la comunicació.

L’interrogatori dels 46 “periodistes” de La Salle ha servit per tractar molts temes: els estudis, la crisi, el món digital… Tot tractat amb un punt de maduresa que poques vegades atribuïm als adolescents:  “I si el que fas a Internet és gratis, com guanyes diners?”, era la pregunta d’una noia, la pregunta més habitual que es fa actualment la professió.

Les tutores Maria Solanellas i Montse Robles són les amfitriones d’un cicle de xerrades amb periodistes que ha arrencat amb el FET A TARRAGONA i que continuaran les pròximes setmanes amb Raquel Sans, Xavier Bailach i Josep Suñé, i altres activitats com la visita a les redaccions de Més Tarragona i Tarragona Ràdio.

Edifici de La Salle Torreforta, col·legi amb més de 50 anys d'història
Edifici de La Salle Torreforta, col·legi amb més de 50 anys d’història

Periodista i alumnes han arribat a un “pacte”: el periodista escriu una crònica i publica algunes fotografies de la trobada, i els alumnes elaboren una redacció de l’activitat i després faran un treball més ampli sobre tot el cicle dedicat a la comunicació.

El periodista fa ara als alumnes i a les tutores una altra proposta: els nois i noies de La Salle Torreforta que vulguin estudiar Periodisme o que vulguin explicar les seves experiències en aquestes xerrades, veuran publicada aquí la seva redacció. Així anirem fent bon periodisme des de l’escola. Hi esteu convidats!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here