15.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

L’espectacle casteller ha començat!

Els Xiquets de Tarragona van acabar l'any amb un intent desmuntat de 5 de 9 a Vilafranca.
Els Xiquets de Tarragona van acabar l’any amb un intent desmuntat de 5 de 9 a Vilafranca.

A Tarragona ja tornen a sonar les gralles de les colles castelleres. Tot i que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo ja van tornar fa uns dies als assajos, el passat divendres ho van fer les dues colles grans, la Jove i els Xiquets de Tarragona. Liles i matalassers han tornat a la feina amb una temporada per davant plena de reptes i il·lusions. Una temporada que, com a mínim, volen que sigui igual que la passada, la millor de les seves respectives històries.

L’any de les manilles liles?

La Jove, amb Jordi Sentís novament al capdavant, té per davant un any de feina intensa si vol mantenir el nivell i fer un pas més. La feina a assaig és vital per mantenir el potencial d’una colla que aspira a més. Després d’aconseguir l’any passat l’anhelat 5 de 9 amb folre, enguany un dels objectius és atacar els castells amb manilles. És la dimensió desconeguda per la colla, i caldrà fer una important feina al pati d’assaig setmana rere setmana.

Però aquest no és l’únic ni el més important objectiu. Els liles hauran de treballar dur per consolidar les estructures de 9 pisos. La incògnita és si tornaran a apostar pel 5 de 9 o el 9 de 8, les dues estructures que la passada temporada els va convertir en colla de gamma extra. Sentís i el seu equip, en part renovat, han de ser capaços de començar la temporada on la van acabar i fer el pas endavant necessari que segur demana la colla. Algun dubte de que ho aconseguiran?

La Jove de Tarragona es va convertir la passada temporada en colla de gamma extra. (foto: lavanguardia.com/Vicenç Llurba)
La Jove de Tarragona es va convertir la passada temporada en colla de gamma extra. (foto: lavanguardia.com/Vicenç Llurba)

Veurem un 5 de 9 matalasser?

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, tornen a la feina amb l’eslògan ‘Te’n recordes? Tot té un principi’. Recordeu aquell intent desmuntat de 5 de 9 amb folre a la diada de Tot Sants de Vilafranca? D’allà parteix la temporada d’una colla que vol continuar fent història. Com deia fa uns dies el seu cap de colla, Roger Peiró, ara ja no és cap secret que els matalassers fan castells de 9. Ara han de treballar per mantenir-ho i superar-ho.

Perquè aquest no pot ser l’any del 5 de 9 dels del carrer Santa Anna? L’objectiu és ambiciós, si, hi estem d’acord. Però la colla té potencial, té cada dia més camises i, sobretot, en té moltes ganes. Pot fer-ho! La feina al pati d’assaig serà vital per convertir també aquesta temporada en la millor de la seva història. La tripleta és el sostre de la colla. Tornar-la a fer no serà pas fàcil, serà tot un repte. Si ho aconsegueixen, ja estaran contents. Però i si fan un pas més? I si miren més enllà?

L’espectacle ha començat. Les colles grans amb reptes ambiciosos i les colles petites amb reptes igual d’ambiciosos. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb moltes camises al pati d’assaig, treballaran per consolidar les estructures de set i mig i els Xiquets del Serrallo intentaran consolidar les estructures de set. Les ganes i les il·lusions hi són. Veurem novament una gran temporada castellera de les colles de Tarragona? S’accepten apostes!

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here