30.3 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 20, 2024

Raquel Sans, de la televisió de barri a Washington

La periodista de TV3, Raquel Sans, obria aquest dilluns un cicle de xerrades a Tarragona (foto: Raquel Sans, periodista tarragonina)
La periodista de TV3, Raquel Sans, obria aquest dilluns un cicle de xerrades a Tarragona (foto: Raquel Sans, periodista tarragonina)

No és la que escriu i parla de castells. No és la periodista que ha presentat el “Quarts de nou” i ha treballat en molts altres mitjans com a cronista castellera. Això sí, és la que signa una de les fotografies que acompanyen aquest article. Però la Raquel Sans protagonista avui del FET A TARRAGONA és la presentadora de Telenotícies de TV-3 i, ben aviat, corresponsal a Washington.

Ella obria aquest dilluns a Tarragona el cicle “Experiència de Periodista” -iniciativa del Col·legi de Periodistes, amb el suport de Repsol i la Fundació Catalunya Caixa- amb una mirada posada a la capital nordamericana (el seu futur professional) i una altra a les televisions de barri que la van veure néixer.

“Les ràdios i televisions locals també formen part de la columna vertebral de l’espai comunicatiu de Catalunya”, reivindica Raquel Sans, una de les cares més conegudes dels informatius de TV-3, ja que presenta telenotícies des de fa 10 anys.

Les dues Raquel Sans, periodistes: la d'informatius de TV3 i l'especialitzada en el món casteller (foto: Laia Poblado)
Les dues Raquel Sans, periodistes: la d’informatius de TV3 i l’especialitzada en el món casteller (foto: Laia Poblado)

Abans, però, va passar per la Televisió de Gràcia (pagant per treballar-hi), els inicis de Barcelona Televisió i una temporada a TVE. Apassionada per la feina, parla dels debats de criteri peiodístic que hi ha a la redacció en el tractament de les informacions i reconeix que tots els partits polítics pressionen per tenir-hi més influència.

Raquel Sans, però, no es “mulla” gaire parlant de les retallades ja concretades en diverses corresponsalies territorials i de l’anunci de noves mesures de reajustament als mitjans públics: “TV-3 s’ha de redimensionar, però vigilant molt com es fa. Vull veure com acaba aquest procés, falta negociar el conveni i ara seria agosarat fer-ne una valoració”.

Preparant una nova etapa

Amb més o menys retallades, a principis de l’any vinent Sans assumirá la corresponsalia dels Estats Units que haurà ocupat Antoni Bassas durant quatre anys. “Un repte professional” que havia demanat fa temps. La neguiteja començar una feina nova i tenir la responsabilitat informativa a “la capital del món”, però ja disposa del bagatge que li han proporcionat viure en directe les eleccions nordamericanes de 2004 i de 2008 (triomf d’Obama).

Raquel Sans ha passat per Tarragona només quatre dies després de la visita d’una altra dona periodista amb molta més experiència i que sempre ha tingut les maletes a punt: Rosa Maria Calaf (llegir l’article http://wp.me/p2Ov9G-K3). Simbòlicament, una pionera de la informació internacional lliura el testimoni a una nova generació de dona periodista que vol ser alguna cosa més que “una cara bonica” de la televisió.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here