8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

El do de l’oportunitat de la ministra de Foment

Inauguració de la jornada sobre mitjans de comunicació organitzada per la FAPE a Tarragona (foto: Raquel Sans)
Inauguració de la jornada sobre mitjans de comunicació organitzada per la FAPE a Tarragona (foto: Raquel Sans)

“El ministeri de Foment ha estat una màquina de malbaratar diners, una màquina d’ineficàcia. S’han fet obres faraòniques (…) Infraestructures que generen un gran déficit i són inútils. S’han construït aeroports i estacions desmesurats”. Són paraules de la ministra de Foment aquest dilluns a Tarragona.

No es pot elogiar el do de l’oportunitat d’Ana Pastor, ni per les afirmacions realitzades ni pel lloc ni fòrum triat. Parlar d’obres faraòniques i inútils quan a Tarragona encara circulen els trens de mercaderies del Port per la plaça dels Carros (els xiulets se sentien des del Tinglado 1); l’estació de passatgers té greus mancances d’accessibilitat; el tram ferroviari cap al sud és d’una sola via; i l’autovia A-27 encara haurà d’esperar molts anys no semblen els millors arguments de la titular de Foment.

Amb retard i massa extens 

Pastor, a més, s’ha dedicat a parlar de les prioritats del seu ministeri (quan no tocava) en la inauguració d’una jornada sobre mitjans de comunicació. Cinquanta minuts de discurs (havia arribat amb retard per culpa de l’AVE!!!) per dir que les inversions en infrastructures han de tenir un retorn social i que s’han de racionalitzar per vertebrar el territori i cohesionar Espanya.

La ministra  -“molt propera a la gent” segons l’alcalde Ballesteros-  ha tingut temps per mencionar la funció social del periodisme i el paper clau de la premsa en democràcia i mostrar la seva preocupació per la crisi i el canvi de model que viu el sector.

Organitzadors 

Aquest és, precisament, el fil argumental de la jornada organitzada per la FAPE (Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya), una entitat que no té cap representativitat a Tarragona i Catalunya. El Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’organització que representa els professionals d’aquí, no pertany a la federació estatal i s’ha desvinculat de la jornada perquè només se’l va convidar a participar-hi quan ja estava tancat el programa.

Qui ha gestionat la jornada és Mario Rigau fins al punt que la presidenta de la FAPE, Elsa González, l’ha citat expressament i li ha agraït la feina feta en un discurs inaugural on també ha mencionat la importància dels Jocs Mediterranis per a Tarragona. Rigau feia d’amfitrió de González a l’hora de les presentacions de convidats i assistents.

Quina relació té la cita del 2017 amb una jornada de periodistes i la gestió de Rigau? Aquest continua treballant indirectament per als Jocs? Quina vinculació té la FAPE i la seva presidenta amb els periodistes tarragonins? En coneixia algún abans d’avui?

Ponents de luxe i públic escàs

Pocs periodistes tarragonins quan han començat els debats, però entre els ponents destacaven els directors adjunts d’El Pais, El Mundo, La Vanguardia, El Periódico i ABC; el president de la CCMA, Brauli Duart, l’excorresponsal, Rosa Maria Calaf, i els màxims responsables de diaris digitals d’àmbit estatal.

Un programa potent, però nul·la complicitat amb el territori. Quan la ministra ha marxat (anava cap a Alemanya), a la sala mig buida els representants dels grans diaris impressos han mirat de respondre les preguntes que ens fem cada dia els periodistes: On som? On anem? I quin és el model de negoci?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here