14.9 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

Castells: això és un no parar!

Quatre de vuit carregat pels Xiquets del Serrallo, a la plaça del Bisbe Bonet, en la Diada Blava que celebrava el seu 25è anviersari (foto: Xiquets del Serrallo)
Quatre de vuit carregat pels Xiquets del Serrallo, a la plaça del Bisbe Bonet, en la Diada Blava que celebrava el seu 25è anviersari (foto: Xiquets del Serrallo)

El 2013 casteller en clau tarragonina no deixa d’oferir-nos alegries. Els Xiquets del Serrallo, amb el quatre de vuit carregat aquest diumenge al cap de setze anys, se sumen al festa contínua d’aquesta temporada. Això és un no parar! La segona millor actuació de la història dels del barri mariner ha estat una magnífica cloenda de la celebració del seu 25è aniversari. I un apunt més: el tres de nou descarregat per la Jove situa la plaça del Bisbe Bonet com a nova plaça de nou, la segona del Serrallo.

 

No fa gaire, les quatre colles de la ciutat tancaven pràcticament la temporada per Santa Tecla o pel Concurs. En molt poc temps -especialment, aquest any- el ritme dels assajos i l’exigència de les actuacions s’ha accelerat en totes les colles i està donant uns resultats espectaculars. La temporada va començar molt forta, ha sigut excel·lent en el moment àlgid i encara ens pot deixar grans notícies en les properes setmanes.

 

Un cop els del Serrallo han conquerit aquest quatre de vuit que tant se’ls resistia, els aficionats tarragonins tenen altres al·licients, altres delicatessen amb possibilitats de degustar: el primer quatre de vuit de la història dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau; el primer pilar de vuit amb folre i manilles de la història de la Colla Jove; i el primer castell de gamma extra de la història dels Xiquets de Tarragona. Qui pot oferir més?

 

El treball, l’esforç, les ganes i la implicació dels castellers de les quatre colles estan donant a Tarragona una projecció externa fantàstica, inigualable. Un història d’èxit que estem reivindicant fa temps des del FET a TARRAGONA perquè el món casteller, creiem, és dels que millor representa el dinamisme i la cohesió social de la ciutat.

 

Històries d’èxit, malgrat diferències de criteri amb l’ajuntament i algunes dificultats econòmiques o d’infraestructura que, en el cas dels Xiquets del Serrallo, es visualitza amb la falta –fins ara- d’un local en condicions dignes per assajar. La nova regidora de Cultura i Festes, Begoña Floría, hauria de tenir l’objectiu de teixir noves complicitats amb les quatre colles. Com més aviat, millor.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here