18.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 9, 2024

El lideratge de la Jove de Tarragona

El pilar de vuit amb folre i manilles carregat per la Colla Jove de Tarragona a la diada de Santa Teresa (foto: Josep Ardila)
El pilar de vuit amb folre i manilles carregat per la Colla Jove de Tarragona a la diada de Santa Teresa (foto: Josep Ardila)

Ho han aconseguit! Els reptes que s’havia marcat la Colla Jove de Tarragona per a la diada de Santa Teresa al Vendrell s’han assolit. La crònica de l’assaig de divendres que signava l’Enric Garcia al FET a TARRAGONA ja apuntava l’ambició i les ganes de la gent del Cós del Bou. Una ambició i una feina al pati que s’han portat a plaça fins a les últimes conseqüències.

 

La millor diada de la història. La frase, tantes vegades reiterada els darrers temps al món casteller, agafa aquest diumenge més sentit que mai veient la millor actuació dels liles al llarg dels seus més de trenta anys de trajectòria. El pilar de vuit amb folre i manilles carregat és la cirereta d’una temporada extraordinària, brutal, immensa.

 

El Vendrell també ha gaudit del quart cinc de nou amb folre descarregat de la temporada –el cinquè consecutiu-, una fita que mai fins ara ningú no havia assolit. El tres i el quatre de nou completen una actuació per emmarcar i que confirmen una tendència: la Jove de Tarragona se situa com la gran alternativa a disputar el lideratge del món casteller en un futur pròxim als Castellers de Vilafranca.

 

La colla liderada per Jordi Sentís, Jordi Crespo i Albert Grau representa la millor imatge possible de la Tarragona actual, la d’una ciutat dinàmica, activa, cohesionada, oberta al món i amb reptes importants que sap afrontar amb garanties. La Tarragona del segle XXI plenament identificada amb el país, la seva llengua, la seva cultura i la seva gent.

 

Un dia per a la història de la Jove i dels castells a Tarragona que contrasta amb la imatge que ha donat la ciutat acollint una beatificació polèmica, on l’Església ha homenatjat els seus màrtirs sense demanar perdó -encara- per la seva complicitat amb la dictadura. Un diumenge singular: mentre uns miraven al passat amb paraules de rancúnia, altres enfilaven el camí del cel amb una alegria que referma que el futur és a les seves mans.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Sense posar en dubte la immensa temporada de la Colla Jove, em sembla molt exagerada l’afirmació de que es podrà disputar el lideratge als Castellers de Vilafranca. La gamma de castells pendents per poder-s’hi acostar és tant àmplia que es fa difícil imaginar-ho. A més… I la Vella de Valls? I la Joves? Ja diuen que l’eufòria és una de les emocions més difícils de controlar…

  2. Gran article, però estem molt lluny de disputar res als Castellers de Vilafranca, crec que encara n’hem d’aprendre molt. Potser sí que estem ja a tocar o al nivell de la Joves o els Minyons, fins i tot prop de la Vella de Valls, però no més enllà, encara ens cal consolidar tot el que estem fent.
    Toca felicitar-nos per la gran temporada i millorar-la l’any vinent !!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here