15.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, setembre 28, 2022

El més llegit del 2013

Imatge del Concurs de Castells de 2012 a la Tarraco Arena Plaça (foto: David Oliete)
Imatge del Concurs de Castells de 2012 a la Tarraco Arena Plaça (foto: David Oliete)

El 2013 ens deixa com a gran notícia positiva a Tarragona la temporada excel·lent realitzada per les colles castelleres. Probablement, aquest és un dels motius que explica que les cròniques i els articles d’anàlisi en l’àmbit casteller siguin dels més llegits aquest any al digital FET a TARRAGONA. L’opinió expressada per Joan Sala en l’article del 23 d’agost titulat ‘El món casteller de Tarragona’ encapçala una llista on trobem també l’article ‘El lideratge de la Jove de Tarragona’ publicat després del seu primer pilar de vuit amb folre i manilles, i la crònica de la polèmica suspensió de la diada de Sant Magí.

 

Més enllà dels castells, la cultura popular i tradicional en el seu conjunt genera un gran interès a la majoria de lectors d’aquest digital. Curiosament, tres articles protagonitzats per gegants són els més llegits en aquest àmbit informatiu: ‘L’avi que pentinava els gegants’, dedicat al perpetuador de les festes, Josep Llort, i escrit per la seva néta i periodista, Mariona Llort. I també ‘Els Gegants Moros de Verderol, darrere una cortina’ publicat al setembre i ‘La gestació dels Gegants Moros petits’ publicat a finals de juliol, tots dos signats per Enric Garcia Jardí. En aquest capítol cal remarcar l’interès generat per l’article sobre els vint anys de la beguda de les festes i la crònica sobre la confecció dels nous vestits del Ball de Diables de Tarragona.

 

Un dels temes que ha generat més debat els darrers mesos ha estat l’acte multitudinari de beatificacions que va tenir lloc el passat 13 d’octubre al Complex Educatiu. Les opinions contraposades d’Àngel Conesa  i  Andreu Muñoz han estat molt seguides pels nostres lectors. També han generat interès les notícies relacionades amb el trasllat de l’Escola Oficial d’Idiomes a la Chartreuse i els articles al voltant de l’actualitat del Nàstic signats per Quim Pons. D’aquests, però, dissortadament el més llegit és ‘Bones vacances, Rafa’ que el mateix Pons va escriure commogut per la mort sobtada del company periodista esportiu, Rafa González, el passat mes d’agost.

 

En l’àmbit polític, sobresurten ‘Manual d’urgència per a la consulta’ del professor Jordi Jaria i diverses cròniques relacionades amb el procés sobiranista i la Via Catalana organitzada l’Onze de Setembre. Des d’una perspectiva més social i ciutadana ressalten entre els articles més llegits: ‘Pensaments d’una pelacanyes a Oxford’, de Marina Massaguer. ‘La casa-museu de Tarragona’, una forma de reconeixement a la feina de Rafael Vidal, creador de la pàgina ‘Tarragona antiga’. I ‘Sebastià Comes, a la feina amb 97 anys’, dedicat al creador de La Industria de la Goma.

 

En clau més interna, cal remarcar l’expectació creada per la nova imatge d’aquest portal web, estrenada el passat 12 de juliol, i l’anunci de l’aparició de la revista amb el mateix nom i elaborada per un grup de periodistes tarragonins. El 2014 que ara estrenem servirà per consolidar els dos productes del FET a TARRAGONA: el digital de consum diari -breu i sintètic- i la publicació bimestral pensada per a la lectura pausada i reflexiva amb fotografies i disseny de qualitat. Gràcies pel vostre seguiment i fidelitat.

 

Bon any a tothom!!!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here