16.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 21, 2024

Dos excaps de pinyes per liderar la Jove

Sergi de los Ríos, al monument als castells a la Rambla Nova de Tarragona (foto: sergidelosrios.cat)
Sergi de los Ríos, al monument als castells a la Rambla Nova de Tarragona (foto: sergidelosrios.cat)

Dos excaps de pinyes lideraran la nova etapa de la Colla Jove de Tarragona. Carles Ribas, com a cap de colla, i Sergi de los Rios, com a president, seran les noves cares de l’entitat castellera, si l’assemblea accepta la seva candidatura en la reunió convocada per dissabte 8 de febrer.

 

El duet Ribas – de los Rios, que substitueix el que han format Jordi Sentís i Albert Grau al llarg de les últimes temporades, haurà d’afrontar una nova etapa després dels èxits assolits. Encara es guarda a la memòria de molts l’actuació del 13 d’octubre passat, Santa Teresa, on la Jove va completar la millor actuació de la seva història amb el tres i el quatre de nou, el cinc de nou amb folre i el primer pilar de vuit amb folre i manilles carregat.

 

Carles Ribas i Sergi de los Rios acumulen una llarga experiència entre els liles. El nou cap de colla té un gran repte per davant: almenys mantenir el nivell de la darrera temporada i, a més, en un any amb l’horitzó del Concurs de Castells. El nou president també assumirà molta feina institucional després d’una època amb força tensions amb l’ajuntament de Tarragona. Aquí, potser tindrà un cert avantatge perquè coneix la casa per dins, després de la seva etapa com a regidor d’ERC i segon tinent d’alcalde.

 

El futur cap de colla ha estat cap de pinyes en dues ocasions, un habitual dels folres liles, especialment com a primeres mans. Molt implicat en el teixit associatiu de la ciutat, és mulasser -n’ha estat president durant dos anys- i membre actiu del Ball de Diables de Tarragona.

 

La probable elecció de Ribas tindrà lloc un any després en què ningú va gosar agafar el relleu de Jordi Sentís com a cap de colla i d’Albert Grau com a president. Es van intentar muntar candidatures per a les eleccions convocades, però cap no en va quallar. Ara, per contra, el canvi sembla que està servit en safata, si l’Assemblea el valida. Els nous líders de la Jove de Tarragona tenen els equips a punt i només necessiten convèncer els seus companys de camisa. Qüestió d’una setmana.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here