14.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Castells a la romana

diadalocalcollajove-021

Fa uns anys que la celebració de la Diada del Local de la Colla Jove coincideix amb elFestival de Reconstrucció Històrica Tarraco Viva. A priori podria semblar que castells i romans poc tenen a veure, però tot i que diumenge al migdia no es va veure cap toga passejant entre camises castelleres, la petjada romana va ser ben present a plaça.

 

I és que aquesta va ser la primera de les diades a la ciutat en què, sinó arriba a ser pels castellers, a plaça hi havia gairebé més turistes que locals, una de les conseqüències directes del Festival que any rere any atrau milers de visitants. Uns visitants forans, encuriosits i al·lucinats que, en algun cas, van posar en un compromís a més d’un que intentava explicar com bonament podia que “l’acotxador is the most little kid of the castle” o que la base del “castle” s’anomena “pineapple”. A més, curiosament, les colles van fer entrada a plaça sense el so de les gralles marcant-los el camí. Al Pretori (on la seva terrassa es va convertir en un dels millors miradors de la diada) s’hi estava fent en aquell moment un espectacle de música romana, amb la qual cosa grallers i timbalers van haver de fer mutis per no interrompre la funció.

 

Pel que fa a la matèria castellera, es va evidenciar que l’ombra del Concurs de Castells està més present que mai en el programa de les colles. Tothom hi vol ser i tothom hi vol entrar per mèrits propis havent aconseguit la millor posició possible en el Rànquing Estrella. Els amfitrions van plantar amb solvència la seva primera clàssica de vuit de la temporada, estrenant el 4de8 i recuperant el 2de7, una estructura que l’any passat només van aconseguir carregar en una ocasió, també durant la Diada del Local. Els liles tenen ganes de seguir batent els seus propis rècords i vist el ritme que porten em mata la curiositat per saber amb què s’atreviran aquest Sant Joan.

 

Qui també ha posat el peu a l’accelerador són els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Ahir van descarregar amb total confiança el 5de7 més matiner de la seva història, juntament amb un 4de7 i un 3de7 amb el pilar. Es nota que els de la camisa verda volen guanyar-se ells solets la plaça per la jornada de dissabte a la Tarraco Arena i si continuen així no hi ha dubte que tenen tots els números per aconseguir-ho.

 

Finalment, la segona colla convidada, els Nens del Vendrell, també van descarregar el carro gros, juntament amb la quarta torre de set de la temporada i un 4de7 amb agulla de manual. Tant de bo enguany es puguin tornar a anotar la tripleta de vuit pisos assolida l’any passat i que tant de temps els hi va costar recuperar.

 

No hi ha dubte que la temporada ha arrencat de veres i que les colles estan en un gran estat de forma. L’únic dubte que encara em queda per resoldre és a quina plaça aniré el cap de setmana vinent…

 

Trobareu la galeria completa de fotografies al meu blog: http://historiesdunacamera.com/category/castells/

diadalocalcollajove-048

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here