Advertisement Advertisement
Carregant ...

Cloenda de gala per al cicle Diàlegs 2014

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

L'estació de tren de Tarragona, vista des del Balcó del Mediterrani.

L’estació de tren de Tarragona, vista des del Balcó del Mediterrani.

El cicle de debat Diàlegs 2014. Tarragona i la consulta, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Fet a Tarragona, viurà el proper dimarts, 3 de juny, l’acte de cloenda amb una xerrada-col·loqui molt especial.

La cinquera i darrera trobada d’aquesta edició comptarà, per primer cop, amb quatre ponents que parlaran d’un dels temes estrella de les relacions entre Catalunya i Espanya i del procés sobiranista: les infraestructures. La trobada es farà a la sala d’actes de la Delegació de Cultura de la Generalitat (c/ Major, 14) i començarà a les 19.30 hores.

Els convidats seràn l’enginyer de Camins, Ports i Canals, Joan Miquel Carrillo; l’arquitecte Agustí Pujol; el geògraf i fotògraf Rafael López Monné i el també geògraf i cantant d’òpera, Àngel Òdena. Amb motiu de la cloenda, l’acte estarà presidit pel director territorial de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs.

Diàlegs 2014 és una iniciativa que pretén fer d’aparador des d’on escoltar una àmplia mostra d’opinions de persones representatives de la societat civil tarragonina al voltant del procés polític que viu Catalunya amb l’horitzó de la consulta del 9 de novembre.

El fòrum organitzat per la URV i el FET s’acomiada el 3 de juny amb un debat sobre urbanisme i transports

Des de l’acte inaugural del fòrum, celebrat el passat 4 de febrer, el panorama polític s’ha mogut força, amb el terratrèmol viscut a les eleccions europees d’aquest diumenge –a nivell local tarragoní, a Catalunya, a Espanya i a la resta del continent- com a darrer exponent.

Pendents de conèixer si aquests resultats canviaran les estratègies dels partits i el 9 de novembre els catalans podran votar el seu futur en una consulta no vinculant, la URV i el FET mantenen la seva aposta pel diàleg sobre quin model, en aquest cas d’infraestructures, seria el més beneficiós per al país en el cas hipotètic d’aconseguir la independència.

En parlaran quatre experts de primer nivell. Joan Miquel Carrillo Cortada és un enginyer  especialitzat en transports i urbanisme que treballa en l’assessorament del finançament de projectes d’infraestructures, com ara parcs eòlics i centrals hidroelèctriques, a l’Europa de l’Est i Àsia. Viu a Tarragona i és un gran coneixedor de la realitat local en aquests camps.

Agustí Pujol Niubó forma part d’una de les principals nissagues familiars d’arquitectes de Tarragona, iniciada el segle XIX, i ha participat en nombrosos projectes a la ciutat. La seva dimensió pública va més enllà després d’haver dirigit la Reial Federació Espanyola de Tennis entre el 1985 i el 2004. Presideix la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona des de febrer 2013 i actualment està especialitzat en l’eficiència energètica dels edificis.

Rafael López-Monné és doctor en Geografia i Història i professor associat de l’Escola de Turisme i Oci de la URV. Apassionat de la natura, l’alta muntanya i la història i investigador polifacètic, ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris, paissatges i a la Tàrraco romana. També col·labora amb reportatges i, sobretot, fotografies, a publicacions com Descobrir Catalunya, National Geografic, els magazines de La Vanguardia i el Periódico de Catalunya i la revista del Fet a Tarragona, a on forma part del Consell Assessor.

Àngel Òdena és un dels tarragonins amb més projecció internacional. Baríton de professió des de fa dues dècades, la seva carrera inclou més de cinquanta títols. La passada temporada va debutar al Metropolitan Opera House de Nova York. Al marge de la seva trajectòria artística, és llicenciat en Geografia i Història i l’apassionen els temes relacionats amb les infraestructures del Camp de Tarragona.

La sessió és oberta a tothom que hi vulgui assistir i, després de les exposicions inicials dels ponents, es celebrarà un debat amb el públic.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *