26.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, agost 15, 2022

Una portada amb 57 camises

Fragment de la portada del número 7 de la revista FET a TARRAGONA que sortirà a la venda la propera setmana (foto: David Oliete)
Fragment de la portada del número 7 de la revista FET a TARRAGONA que sortirà a la venda la propera setmana (foto: David Oliete)

Jordi Bertran, filòleg tarragoní, gestor cultural, coordinador del pla d’acció del Museu Casteller de Catalunya i subscriptor del FET a TARRAGONA, arriba al carrer Mallorca en el seu cotxe i amb dues caixes de plàstic al seient del darrere. Dins les caixes, molt ben plegades, hi ha un bon grapat de camises de diferents colors. Les comptem i en total en sumen 57.

 

Amb les dues caixes entrem a la Tarraco Arena Plaça i anem directes al mig del recinte. Comencem a desplegar les camises, que es van recollir a la Trobada Castellera dels Països Catalans de les Festes Decennals de Valls 2011 i que van destinades al Museu Casteller de Catalunya. La gestió del Jordi Bertran ens permet disposar amb facilitat d’aquestes peces de roba que faran possible la portada del número 7 de la revista FET a TARRAGONA.

 

La idea de la portada és dibuixar a l’arena de la TAP el número 25, corresponent a les edicions del Concurs de Castells, i fer-ho amb l’element que millor simbolitza aquesta activitat: la camisa castellera. En reunim 57 de diferents colles d’arreu del país. La gamma de colors i símbols de les colles representa la pluralitat i la vitalitat del món casteller, que es dóna cita cada dos anys a Tarragona.

 

David Oliete, conegut internacionalment per les seves imatges del Concurs de 2012, busca diferents posicions a la plaça per plasmar la idea de portada. De totes les fotografies, n’acabarem triant una, i avui us n’ensenyem un retall, tot esperant la sortida al carrer de la revista el proper dimarts 9 de setembre.

 

Amb la revista -que us arribarà a casa si sou subscriptors, o que podeu comprar en llibreries i quioscos de Tarragona- trobareu de regal el DVD ‘El somni de Pau Casals’, de Raquel Sans i Toniu Xou, un documental de 34 minuts que recull la història del Concurs de Castells. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i de Repsol, tots els lectors del FET gaudiran d’un vídeo de gran valor històric i sentimental.

 

El DVD complementa el contingut informatiu de la revista, que en aquest número dedica 18 pàgines a analitzar el paper del Concurs i la seva projecció internacional, i la trajectòria del certamen (des de l’any 1932) i de l’escenari (des de finals del segle XIX). El dossier l’han elaborat Josep Ardila, Anna Plaza, Enric Garcia Jardí i Jordi Suriñach.

 

La revista i el DVD es presentaran en públic el proper dimarts 9 de setembre a les 20 h. al Cafè Metropol. Hi participaran el fotògraf Antoni Coll Lázaro i la periodista Raquel Sans.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here