17.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

El temple casteller

Portada de la revista, realitzada a l'arena de la TAP amb 57 camises castelleres dibuixant el número 25, en referència a l'edició del Concurs (foto: David Oliete)
Portada de la revista, realitzada a l’arena de la TAP amb 57 camises castelleres dibuixant el número 25, en referència a l’edició del Concurs (foto: David Oliete)

“Arribem al primer aniversari de la revista carregats d’il·lusions renovades. En dotze mesos, al llarg de sis publicacions -i aquí en teniu la setena- el FET A TARRAGONA ha demostrat que es pot fer un periodisme local reflexiu i analític, modern i de qualitat, pensat per a un col·lectiu de persones que busca gaudir amb la lectura i la fotografia. Els vuit periodistes que impulsem aquesta iniciativa en fem un balanç globalment positiu i encetem el  segon any més convençuts encara de les bondats d’elaborar una revista d’aquestes característiques.

Bona prova d’això és que en aquest número -gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i el suport de Repsol- obsequiem els lectors amb el DVD El somni de Pau Casals, que commemora les 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona, un producte cultural per assaborir  tranquil·lament des del sofà de casa i que reforça la nostra aposta pels grans temes que identifiquen la ciutat”.

 

Així comença l’editorial que signo a la pàgina 5 de la revista que surt aquesta setmana al carrer i que commemora el primer any de la nostra trajectória. Aquest escrit -més extens- i el conjunt de reportatges, entrevistes i articles que publiquem al número 7 avalen la nostra perseverança a l’hora d’oferir un periodisme diferent i alternatiu, tranquil i reposat, elaborat amb temps i dedicació.

 

La publicació, com ja hem anunciat fa dies, la presentem aquest dimarts 9 de setembre a les 20 h. al Cafè Metropol. Hi participaran la periodista Raquel Sans, coordinadora del programa ‘Quarts de nou’ de TV3 i codirectora del documental El somni de Pau Casals, i Antoni Coll Lázaro, fotògraf autor del cartell de l’edició número 24 del Concurs (2012). Ella ens explicarà com s’ha enregistrat el video que regalem als lectors i ell ens aportarà la seva experiència darrere la càmera, sobretot en el món dels castells.

 

La portada, el procés d’elaboració de la qual l’explicàvem en un altre apunt fa uns dies, simbolitza la idea de generar uns continguts de text i imatge al voltant de la Tarraco Arena (antiga plaça de toros), com a escenari del principal esdeveniment del món casteller. L’autor de la fotografia és David Oliete a partir d’una idea de Josep Ardila. 

 

La revista i el DVD de regal arriben aquesta setmana a casa de tots els subscriptors. Els trobareu a partir d’aquest dimarts a la tarda a les llibreries i, a partir de dimecres, també se’n podran adquirir en 16 quioscos repartits per la ciutat. Amb totes aquestes novetats celebrem el primer aniversari d’una iniciativa que vol oferir als tarragonins més i millor periodisme.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here