27.7 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 9, 2024

Revista de premi

Portada Fet 3

El Fet a Tarragona tot just ha fet un any i ja ha rebut el primer premi. Es tracta del VI premi de periodisme Carmel Biarnés que atorga l’Associació Cultural Lo Llaüt i l’Ajuntament d’Ascó. No us podeu imaginar la il·lusió que ens va fer quan ens van trucar per dir-nos el veredicte!

 

Aquest guardó reconeix els treballs periodístics que difonen la tasca dels investigadors sobre temàtiques de caràcter local. El vam descobrir de casualitat, gràcies a una amiga i subscriptora del Fet, la Pineda Vaquer, que en llegir-ne les bases va pensar de seguida en nosaltres. “El dossier que vau fer sobre August seria un bon candidat. Per què no el presenteu?”. I ho vam fer. I el jurat l’ha considerat mereixedor del premi al millor treball en premsa escrita.

 

“Jo, August”, un dossier de setze pàgines sobre el bimil·lenari de l’emperador i el seu llegat, constituïa l’eix central del número 3 de la revista, publicat al mes de gener d’enguany. El va coordinar la periodista d’Anna Plaza que es va posar en la pell del mateix emperador per relatar, en primera persones, les interioritats de Tàrraco Viva, dels grups de reconstrucció històrica i del Museu Nacional Arqueològic. El dossier també oferia un recorregut per les restes romanes ocultes que hi ha a la ciutat, descobria la inquietant història de l’estàtua d’August que el Comte Ciano, gendre de Mussolini, va regalar a Tarragona i acabava amb una partida a vida o mort entre les tropes de Juli César i les de Pompeu.

 

Totes aquestes històries no les hauríem pogut explicar sense la complicitat de Magí Seritjol, responsable de Tàrraco Viva, dels grups de reconstrucció històrica, de Francesc Tarrats, director del Museu Nacional Arqueològic, de l’arqueòleg Josep Anton Remolà, de Maite Miró, arqueòloga de la Generalitat… I de manera especial hem de donar les gràcies a l’assessorament del catedràtic Joaquin Ruiz de Arbulo i la col·laboració del geògraf i fotògraf Rafael López Monné que ens va cedir moltes imatges sobre Tàrraco Viva per poder il·lustrar els nostres reportatges. Aquest premi també és d’ells.

 

Dissabte l’anirem a recollir molt il·lusionats. El lliurament es farà a l’ajuntament d’Ascó, en cloure la VI Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés.

Anna Plaza
Anna Plaza
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

3 COMMENTS

  1. Totes les felicitats i més a la vostra Revista. Heu entès que Tarragona és la GRAN PROVÍNCIA, la que dominava mitja Hispania, i el gest de Cèsar, amb la mà alçada, així sembla confirmar-ho.
    No vam saber conservar aquelles glòries i vivim de la memòria dels fets, que el FET sovint ens recorda. Ells van saber construir aquella ciutat magna, nosaltres la tenim feta mitja ruïna, com sàviament opineu en diversos articles.
    Sí que hem sabut conservar aquell caràcter i en som hereus: vivim passius, manats encara per funcionaris dependents ves a saber de quí i encara no ens hem sabut fer una identitat. Encara no.
    Confio que FET A TARRAGONA ajudi, amb la seva bona feina, a retornar-nos una vitalitat que ens fa falta. Cèsar s’espera i el premi n’és un símbol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here