Advertisement Advertisement Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Dijous, març 23, 2023

Els castells de David Oliete, a Carcassona

Una de les fotos a l'exposició a Carcassona. Les explicacions del Concurs de Castells estan en llengua occitana (foto cedida)
Una de les fotos a l’exposició a Carcassona. Les explicacions del Concurs de Castells estan en llengua occitana (foto cedida)

Carcassona acull aquests dies l’exposició ‘El Cel dels Castells’ del tarragoní David Oliete, responsable de fotografia de la revista FET a TARRAGONA. Es tracta d’una iniciativa de l’associació Le Cerce Occitan del País de Carcassona, que es van interessar per aquestes imatges després de veure un reportatge sobre Oliete al canal France 3 de televisió.

 

Aquesta entitat és la secció local de l’Institut d’Estudis Occitans, que té com a objectius el coneixement, la promoció i la difusió de la llengua i la cultura occitanes. ‘El Cel dels Castells’ és una exposició que es va muntar el 2013 sota l’impuls de Tarragona Turisme per donar a conèixer la realitat castellera des d’un punt de vista singular. Aquesta és la primera vegada que la mostra de David Oliete surt fora de Catalunya.

 

L’exposició es podrà veure a l’Ostal Sirventés de Carcassona fins aquest divendres 19 de desembre. A l’acte de presentació, el passat dia 4, hi va participar un representant dels Castellers del Riberal, que forma part d’Aire Nou de Bao, entitat de la Catalunya Nord que es dedica a la promoció de la llengua i les tradicions del país.

 

El reportatge que va inspirar que l’exposició arribi a Carcassona es va emetre al programa ‘Viure al país’ que presenta la periodista Elsa Panadès al canal públic de televisió France 3 en les seves emissions per al Languedoc-Roussillon. Aquesta és la presentació en francès que van fer del reportatge al voltant de l’obra fotogràfica de David Oliete:

David Oliete, un photographe qui prend de la hauteur : 

En Catalogne, les bâtisseurs de tours humaines, les « castellers » sont légions. Plus de 7000 hommes, femmes et enfants sont regroupés dans 66 associations. Cette tradition très spectaculaire tire  son origine des statues portées lors des processions religieuses. Parfois, ces tours humaines font jusqu’à 8 étages. Un jeune photographe, David Oliete a révolutionné la manière de les photographier. Son travail lui a permis de remporter de nombreux prix en Catalogne mais aussi à Séoul en Corée du Sud.

 

Acte de presentació de la mostra al local de l'entitat occitana a Carcassona (foto cedida)
Acte de presentació de la mostra al local de l’entitat occitana a Carcassona (foto cedida)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here