24.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

El periodisme a debat, a Tarragona

El periodista Sergi Vicente, en una imatge recent a Barcelona, després d'estar més de 8 anys de corresponsal a la Xina (foto: ara.cat)
El periodista Sergi Vicente, en una imatge recent a Barcelona, després d’estar més de 8 anys de corresponsal a la Xina (foto: ara.cat)

L’experiència de quatre periodistes catalans servirà per analitzar a Tarragona durant les properes setmanes la ‘salut’ dels mitjans de comunicació. Professionals vinculats a la ràdio, premsa i televisió del país participaran en una nova edició del cicle ‘Experiència de Periodista’, que organitzen la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la col·laboració de Repsol.

 

Les quatres xerrades estan obertes al públic en general i tindran lloc durant quatre dilluns consecutius a les 19,30 hores a la sala d’actes de l’Antiga Audiència, que l’Ajuntament de Tarragona cedeix als organitzadors. Cada periodista explicarà la seva trajectòria i aportarà la seva visió sobre la realitat actuals dels mitjans de comunicació a Catalunya i al món. Són quatre perfils diferents, però que coincideixen en el fet que han estrenat aquest 2015 amb novetats importants a la seva feina.

 

Sergi Vicente serà el primer protagonista del cicle, aquest dilluns 23 de febrer. Se’l coneix sobretot perquè ha ocupat la corresponsalia de Televisió de Catalunya a la Xina entre 2003 i 2014. Des de principis d’any, és el director de les emissores locals Barcelona Televisió i Barcelona FM de ràdio.

 

La segona convidada (dilluns 2 de març) és Cristina Puig, que ha estat notícia recentment pel seu acomiadament de TVE, on ha presentat diversos programes de gran èxit com ’59 segons’ i ‘El Debate de la 1’. Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la UAB, ha treballat a RAC 1 i amb Albert Om a el programa ‘El Club’ de TV3.

 

Dilluns 9 de març vindrà a Tarragona Xavier Aldekoa, un periodista que des de l’any 2009 viu a Johannesburg, Sud-àfrica. En els últims anys ha cobert múltiples conflictes i temes socials en molts països del Tercer Món.  És corresponsal de La Vanguardia al continetn africài acaba de publicar el llibre ‘Océano África’.

El cicle ‘Experiència de Periodista’ el tancarà Toni Clapés, un home de ràdio que presenta el programa ‘Versió original’ emès des de 1997 per Catalunya Ràdio i des del 2005 per RAC 1, amb el títol ‘Versió RAC 1’. A televisió, ha treballat en diversos programes, i des de fa poques setmanes opresenta el concurs ‘Com som’ a TV3. Clapés farà la xerrada dilluns 16 de març a les 19,30 h.

 

Els organitzadors de l’activitat s’adrecen especialment als estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la URV, però també al públic en general, que podran participar amb preguntes i comentaris a la part final de cada sessió.

Sara Sans i Josep Bertran, en la presentació del cicle 'Experiència de Periodista' (foto: Repsol)
Sara Sans i Josep Bertran, en la presentació del cicle ‘Experiència de Periodista’ (foto: Repsol)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here