12.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Ens agrada llegir: suplement del ‘Fet’

Portada del suplement 'Ens agrada llegir' realitzada a la biblioteca personal de la família Tur-Gómez (foto: DAVID OLIETE)
Portada del suplement ‘Ens agrada llegir’ realitzada a la biblioteca personal de la família Tur-Gómez (foto: DAVID OLIETE)

Per primera vegada en un any i mig de trajectòria, el FET a TARRAGONA publica un suplement especial que es ven amb el número 10 de la revista. Es tracta d’un Especial Lletres 2015 que hem volgut titular ‘Ens agrada llegir’, tota una declaració d’intencions del grup de periodistes que impulsem aquesta publicació i dels protagonistes i col·laboradors que hi apareixen.

 

El jove periodista Enric Garcia Jardí (a la memòria del pare del qual, mort durant l’elaboració de la revista, dediquem aquesta publicació) n’ha elaborat la majoria de textos amb una cura exquisida. Ell ens obre la porta de les cases d’algunes persones de Tarragona amb unes magnífiques biblioteques, rememora la primera nit del premi literari de narrativa Pin i Soler el 1984, ens explica com treballen dues minúscules editorials nascudes aquí i dibuixa el perfil d’Emili Samper, un folklorista apassionat pel còmic, la llengua i la història. La periodista i actriu Anna Plaza reivindica l’amor pel teatre d’una col·lecció única editada a Tarragona i amb projecció nacional.

 

La filla d’Antoni Rovira i Virgili -la bibliotecària Teresa Rovira, que va morir el dia de Santa Tecla de l’any passat- mereix la nostra atenció per la seva trajectòria i vinculació a la ciutat. D’això en parla un article que signa l’escriptor i polític Josep-Lluís Carod-Rovira amb fotografies cedides per la família.

 

I finalment, l’escriptor Jordi Tiñena mereix la nostra gratitud per publicar en aquestes pàgines un tastet de la seva pròxima novel·la situada a l’entorn de l’Aqüeducte de les Ferreries. Després de la publicació d’El gos suïcida (2012), Tiñena torna amb una narració de gènere ambientada a Tarragona. En exclusiva, en fem un avançament editorial al suplement del FET.

 

La presentació específica del suplement tindrà lloc aquest dilluns 23 de març a les 19,30 h. a la Casa de Cultura de la Generalitat i anirà acompanyada d’una taula rodona titulada ‘El premi Pin i Soler, trenta anys després’. Hi participaran Margarida Aritzeta, Carina Filella i el propi Jordi Tiñena i s’hi abordaran diversos aspectes a partir de preguntes com les següents: el premi Pin i Soler ha servit per reivindicar la figura d’aquest novel·lista del segle XIX i per situar Tarragona en el mapa literari del país? Té sentit convocar avui premis literaris? Cal singularitzar el Pin i Soler davant d’altres guardons? Què cal fer per millorar el premi tarragoní?

 

L’acte és obert a tothom. Els assistents rebran d’obsequi dos llibres: Contes menestrals, de Josep Anton Baixeras, de la col·lecció de narrativa de La Gent del Llamp i La dona del grill, de Jordi Tiñena, editat per La Magrana.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here