19.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Proposta doble: revista i exposició

L'exposició de fotografia del FET a TARRAGONA s'inaugura aquest dimarts a les 19,30 al Tinglado 4 del Port
L’exposició de fotografia del FET a TARRAGONA s’inaugura aquest dimarts a les 19,30 al Tinglado 4 del Port

Aposta doble per celebrar el segon aniversari del FET a TARRAGONA. Aquest dimarts 8 de setembre presentem el número 13 de la revista amb el dossier ‘Espurnes de festa’ i inaugurem una exposició de fotografies de David Oliete que repassa la trajectòria de la primera etapa de dos anys de la publicació. Tot plegat tindrà lloc a partir de les 19,30 h. al Tinglado 4 del Port de Tarragona, a tocar del Serrallo.

 

Compromís doble del FET amb la ciutat de Tarragona i amb el periodisme reflexiu i analític. La declaració d’intencions expressada el 9 de setembre de 2013 -el dia de l’estrena als jardins del Metropol- la reiterem ara i aquí amb la revista i l’exposició. Dues iniciatives que confirmen la bona feina d’un grapat de periodistes tarragonins. Feina, en alguns casos, planificada i realitzada fa un any durant la festa major, que ens permet ara publicar textos i imatges de moments poc coneguts de Santa Tecla.

 

REVISTA: MÉS ENLLÀ DE LA TECLA

A més del dossier ‘tecler’, el número 13 del FET inclou altres temes en forma de reportatges, articles i entrevistes. En són protagonistes: les joies artístiques i arquitectòniques del cementiri de Tarragona; la parla pròpia barreja de català i caló dels gitanos de la Part Alta; periodistes que coneixen a fons el món casteller; incunables que custodien les biblioteques de la ciutat; un grapat de propostes culturals gens convencionals i parides aquí; Montserrat de Salvador, actriu de gairebé 88 anys que va marxar de la ciutat camí de l’exili; i Gustau Alegret, periodista tarragoní que viu i treballa a Washington.

 

EXPOSICIÓ: FOTOS AMB FINALITAT SOLIDÀRIA 

Pel que fa a l’exposició, David Oliete ha seleccionat 193 imatges -algunes són d’Agustí Arévalo- relacionades amb les entrevistes i reportatges publicats fins ara al FET. Sota el concepte ‘Dotze espais. Dotze persones’, la part principal de la mostra ofereix 65 fotografies de mides considerables (90 x 60 cms. i 60 x 40 cms.). Els espais seleccionats són: l’antiga fàbrica de Chartreuse, la Savinosa, la Tabacalera, el Teatre Metropol, l’antic Pòsit de pescadors, l’actual presó, la Cooperativa Obrera, el Banc d’Espanya, el Mercat, la Laboral i la mesquita de Camp Clar. Un espai especial està dedicat a Santa Tecla, amb vuit imatges captades durant les festes de 2013 i 2014. Les persones protagonistes són la historiadora Maria Antònia Ferrer, el fotògraf Lluc Queralt, el jesuïta Francesc Xammar, la magistrada Rosa M. Virolés, el cantant Lluis Gavaldà, el científic Joan Guinovart, la periodista Griselda Pastor, el baríton Àngel Òdena, el químic Anton Valero, l’actor Joan Negrié, l’escriptora Coia Valls i el matemàtic Manel Sanromà.

 

La mostra es completa amb 128 fotografies més, de tamany més petit (20 x 13,3 cms.) que tenen com a eix conductor la presència de molts protagonistes d’històries que ha explicat la revista. Històries de tota mena, vinculades a la cultura, l’emprenedoria, la formació, la universitat o el teixit social. Persones anònimes que donen vida a la ciutat. El mosaic d’imatges pretén ser un reconeixement simbòlic del FET a la gent que fa coses per Tarragona.

 

Totes les fotografies estan a la venda a preus simbòlics: 40 €, 30 € i 10 €, en funció del tamany. Els diners recaptats aniran destinats a l’Escola Solc, instal·lada al Complex Educatiu de Tarragona, i especialitzada en la formació d’alumnes amb capacitats diverses. L’exposició, que estarà oberta fins al 4 d’octubre, ha comptat amb el suport del Port de Tarragona i les empreses BASF i Repsol.

 

Aspecte de la sala d'exposicions que acull a partir d'avui 193 fotografies de Tarragona
Aspecte de la sala d’exposicions que acull a partir d’avui 193 fotografies de Tarragona
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Moltes felicitats a tot l’equip que ha fet possibles aquests dos anys de bon i d’interessant funcionament de FET A TARRAGONA..
    Que per molts anys més pugueu comentar i historiar la nostra ciutat. Els lectors us n’estem agraïts.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here