23.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 24, 2024

Últims dies de l’exposició dels dos anys del ‘Fet’

L'Àliga a la Cercavila de Santa Tecla de 2014. Imatge captada des de l'interior de la bodega Enric (foto: DAVID OLIETE)
L’Àliga a la Cercavila de Santa Tecla de 2014. Imatge captada des de l’interior de la bodega Enric (foto: DAVID OLIETE)

“Passar força desapercebut en una entrevista i buscar els detalls en un reportatge”. Així afronta David Oliete la seva feina com a responsable de fotografia al FET a TARRAGONA. Ell és l’autor de la majoria de les més de 700 imatges publicades fins ara en els primers dotze números de la publicació. Oliete aposta per “fotografies que transmetin alguna cosa a l’espectador”. Quan es tracta d’un entrevistat, busca aquell instant de naturalitat de la persona mentre conversa amb el periodista. Si es tracta d’uns edificis o espais amb històries diverses al darrere, mana la curiositat i l’aprofundiment previ en el tema per treure profit d’aquells detalls que diferencien una obra artística i aporten valor afegit.

 

Una total de 193 fotografies de David Oliete -amb aportacions d’Agustí Arévalo– es poden veure fins aquest diumenge al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Algunes de les imatges seleccionades són inèdites, però totes tenen relació amb els temes i personatges tractats en els primers dos anys de vida de la revista. L’exposició, pensada per commemorar el segon aniversari del FET, és una realitat gràcies al suport i la col·laboració de l’Autoritat Portuària i les empreses BASF i Repsol.

 

Les 193 fotos de l’exposició de David Oliete estan a la venda per destinar els diners a l’escola Solc

Sota el concepte ‘Dotze espais. Dotze persones’, la part principal de la mostra ofereix 65 fotografies de mides considerables (90 x 60 cms. i 60 x 40 cms.). Els espais seleccionats són: l’antiga fàbrica de Chartreuse, la Savinosa, la Tabacalera, el Teatre Metropol, l’antic Pòsit de pescadors, l’actual presó, la Cooperativa Obrera, el Banc d’Espanya, el Mercat, la Laboral i la mesquita de Camp Clar. Un espai especial està dedicat a Santa Tecla, amb vuit imatges captades durant les festes de 2013 i 2014. Les persones protagonistes són la historiadora Maria Antònia Ferrer, el fotògraf Lluc Queralt, el jesuïta Francesc Xammar, la magistrada Rosa M. Virolés, el cantant Lluis Gavaldà, el científic Joan Guinovart, la periodista Griselda Pastor, el baríton Àngel Òdena, el químic Anton Valero, l’actor Joan Negrié, l’escriptora Coia Valls i el matemàtic Manel Sanromà.

 

La mostra es completa amb 128 fotografies més, de tamany més petit (20 x 13,3 cms.) que tenen com a eix conductor la presència de molts protagonistes d’històries que ha explicat la revista. Històries de tota mena, vinculades a la cultura, l’emprenedoria, la formació, la universitat o el teixit social. Persones anònimes que donen vida a la ciutat. El mosaic d’imatges pretén ser un reconeixement simbòlic del FET a la gent que fa coses per Tarragona.

 

Totes les fotografies estan a la venda a preus simbòlics: 40 €, 30 € i 10 €, en funció del tamany. Els diners recaptats aniran destinats a l’Escola Solc, instal·lada al Complex Educatiu de Tarragona, i especialitzada en la formació d’alumnes amb capacitats diverses. L’Escola Solc compta amb prop d’un centenar d’alumnes, d’edats compreses entre els 3 i els 21 anys. Hi imparteixen educació infantil, primària i secundària, així com també un taller d’experimentació per als que tenen més dificultats de percepció, psicomotricitat i comunicació. En un número anterior vam publicar un ampli reportatge del centre educatiu.

Horaris de l’exposició: dijous, divendres i dissabte de 10 a 13h i de 16 a 19h. Diumenge, d’11 a 14 hores. 

Cartell exposició

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here