17.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Serrallo i Sant Pere i Sant Pau, brillants amb llum pròpia

3 de 8 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: DiariCasteller.cat)
3 de 8 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: DiariCasteller.cat)

A pocs dies del final de la temporada de la Jove de Tarragona i a unes quantes setmanes del dels Xiquets, és una obligació dedicar unes quantes línies al paper dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i dels Xiquets del Serrallo durant aquesta temporada castellera. Sovint ombrejades per les altres dues formacions de la ciutat, les dues colles de barri s’han permès fer-se un lloc i esgarrapar algun titular en les grans actuacions a la ciutat durant el curs.

 

El nom dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau anirà vinculat, sí o sí, a la temporada castellera de l’any 2015 a Tarragona. Amb Jordi Gaya al capdavant, els de la camisa verda no s’han limitat a definir el camí que volien seguir, sinó que han acomplert, pam a pam, tots els passos necessaris per arribar-hi. Han crescut de forma fonamentada, de manera que la colla tindria estructura —volum de gent— i mentalitat suficient per pal·liar al màxim qualsevol ensopegada que pugui venir. Enguany, ben poques.

 

Els de la camisa verda arrossegaven temporades a les seves esquenes demostrant múscul amb la gamma alta de set i el dos com a màxim exponent. El 2014 va exercir de catapulta amb el pilar de sis i l’estrena d’un tres de vuit que va sorprendre tothom. Enguany s’han consolidat ampliant la gamma i han demostrat tenir tots els números de la rifa per seguir evolucionant. L’abril va ser tota una declaració d’intencions. A la seva primera actuació ja van apostar pels castells de set i a la segona, just abans de Sant Jordi, descarregaven el dos de set a la plaça del Rei.

 

Han estat capaços de tornar a completar el 3 de 8 i avançar-lo a Sant Magí després del banc de proves de la Fatarella. A la mateixa plaça de les Cols, tastaven un quatre prometedor, amb un dos que, amb canvis i descans inclosos, han acabat descarregant sis vegades. Grans fites que quedaven a l’ombra del seu gran dia. La clàssica de vuit de Santa Tecla és més que un premi: és la demostració del potencial de la colla, que té el camí encarrilat. Només una nota negativa —i ja els agradaria a moltes colles tenir aquest problema—: la d’un pilar de sis que, tot i carregar-lo al juny, no han pogut ensenyar més a plaça.

 

2 de 7 descarregat pels Xiquets del Serrallo per Sant Magí. (Foto: DiariCasteller.cat)
2 de 7 descarregat pels Xiquets del Serrallo per Sant Magí. (Foto: DiariCasteller.cat)

 

Els Xiquets del Serrallo tampoc no volien quedar al marge del moment i aquesta temporada han presentat el seu propi trumfo davant del públic. La gran notícia de l’any per als del barri mariner va ser el 2 de 7 que, amb dosi d’èpica inclosa, la colla va descarregar per Sant Magí. Setze anys més tard de coronar el darrer, van poder completar-lo per primera vegada. Ha estat la primera temporada completa en què han pogut disposar de local propi —tot i que provisional— i que han pogut fer proves amb xarxa.

 

Els de la camisa blau marí, però, no han aconseguit el triomf de la regularitat. És el seu gran deure pendent per consolidar el nivell i poder aspirar a més a mitjà termini, un dels aspectes que els diferencia dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Certament, van tornar a coronar el dos de set per Santa Tecla tot i fer-ho de manera poc ortodoxa, però no van poder assolir l’objectiu del quatre de vuit. Els queda, doncs, assumir el llindar dels castells de vuit ja que res no fa dubtar del seu domini de les construccions de set pisos, incloses les de la gamma alta de set: enguany n’han completat una quarantena i han domat el cinc de set, el set de set i els castells de set amb l’agulla.

 

De mar a muntanya, les dues colles de barri han tingut també el seu any particular. Caldrà veure si Jordi Gaya serà el cap de colla del 26è any dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i qui serà el substitut d’Isaac Herrera, que ja ha anunciat que plega, al capdavant dels Xiquets del Serrallo. Amb ells i els seus projectes arrencarà la temporada 2016. Ara, després d’un curs d’èxit per a les dues formacions, els toquen unes vacances que s’han guanyat a pols.

Gerard Recasens
Gerard Recasens
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here