

Matí esplèndid de tardor. Sol i temperatures confortables al jardí, a resguard dels edificis que l’envolten. Una quinzena de taules disposades en forma de L. Cridòria infantil i festiva, de fons ambiental. Som a l’escola Solc compartint amb alumnes, mestres i monitors l’esmorzar de tardor.
Puré de carbassa, moniatos, castanyes i sucs, que arriben preparats des de la cuina del Complex Educatiu de Tarragona, configuren el menú d’un dia especial i diferent per a l’escola. Han aprofitat l’excusa de la visita al centre dels del FET a TARRAGONA per organitzar aquesta trobada tradicional dins el calendari escolar. Cada dia pot ser una festa sumant esforços i motivacions.
El Francisco, el Marc, el Sergi, el Jiwen i el Marouan agafen el micròfon després de la benvinguda de la directora de la Solc, Raquel Martínez. Els cinc nens, amb capacitats diverses, llegeixen uns textos d’agraïments al FET per la publicació d’un reportatge fa mesos –“ens vam sentir molt importants”, diuen- i per l’exposició de fotos solidàries –“gràcies a la vostra col·laboració podrem fer més coses”, asseguren-.
La venda de 58 fotografies de David Oliete i Agustí Arévalo, que van formar part d’una exposició commemorativa dels dos anys de la revista, ha suposat recaptar 1.500 euros que el FET a TARRAGONA ha destinat a l’escola Solc. Diu la directora que tenen “moltes necessitats” i que, probablement, destinaran els diners a comprar unes cortines per a la sala d’actes polivalent.
L’esmorzar serveix per fer el lliurament simbòlic dels diners i per mostrar el suport dels periodistes i fotògrafs del FET a aquest centre d’educació especial, instal·lat a l’antiga Universitat Laboral. Els nens, amb patologies molt diverses, gaudeixen de l’esmorzar i de la relació d’amistat entre ells. I es preparen per seguir després la festa a la recerca de la carbassa màgica. Tots Sants, castanyada i Halloween ja són aquí.