15.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 10, 2024

Quinze anys de Patrimoni Mundial

Un fragment de la fotografia que il·lustrarà la portada del número 14 de la revista FET a TARRAGONA (foto: DAVID OLIETE)
Un fragment de la fotografia que il·lustrarà la portada del número 14 de la revista FET a TARRAGONA (foto: DAVID OLIETE)

Tarragona està a punt de complir el quinzè aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial. El 30 de novembre de l’any 2000 l’assemblea general de la UNESCO aprovava aquesta distinció que afecta el conjunt de monuments de Tàrraco, des de l’Amfiteatre, el Circ i el Pont del Diable fins a l’Arc de Berà, la vil·la dels Munts i Centcelles.

 

Per commemorar aquesta efemèride, la revista FET a TARRAGONA destina el dossier del número 14 a fer balanç d’aquest període i afrontar els reptes de futur. La publicació, però, va més enllà de l’aniversari i dedica sengles reportatges als primers arqueòlegs -amb Pons d’Icart al capdavant al segle XVI- i als investigadors que fan treballs de recerca en l’actualitat. Tot plegat, sense oblidar el monument distingit que presenta un estat més degradat: el teatre romà.

 

El número 14 del FET sortirà al carrer aquest dimarts 10 de novembre i el presentarem en públic a les 19,30 h. en un acte que tindrà lloc a l’Espai Turisme, al carrer Major. A la trobada, oberta a tothom, participaran dues persones expertes en el patrimoni de la ciutat i que formen part del comitè científic que organitza els congressos de la Tarraco Biennal: Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la URV, i Francesc Barriach, membre de la junta de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (RSAT).

 

La taula rodona servirà per analitzar si Tarragona ha aprofitat la declaració de la UNESCO en aquests quinze anys i quines són les prioritats en matèria d’arqueologia que hauria d’afrontar. A més, el professor Ruiz de Arbulo presentarà un col·leccionable sobre Tàrraco que apareixerà el mes de gener i que es podrà adquirir conjuntament amb la revista FET a TARRAGONA.

 

Recordeu: dimarts 10 de novembre a les 19,30 h: PRESENTACIÓ DEL NÚMERO 14 DEL ‘FET a TARRAGONA’. 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here