10.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, desembre 4, 2021

Periodisme cuinat a foc lent

1531677_10209455409288681_6316960065679192734_n

La incertesa i les grans  incògnites que afecten el periodisme m’han dut els darrers mesos a fer diverses reflexions en veu alta sobre el moment de la professió, des d’una perspectiva global i local. A vegades, ha estat per iniciativa d’un col·lectiu determinat que ha reclamat la meva opinió. En d’altres ocascions, ha estat per iniciativa pròpia.

 

En aquest context, el jove periodista amb inquietuds culturals Aleix Costa ha posat en marxa a través de Ràdio Ciutat de Tarragona (emissora per internet) el programa ‘Frames’ que pretén analitzar el periodisme contemporani en una època de fortes convulsions tecnològiques, econòmiques, socials i polítiques. Són espais o ‘càpsules’ que s’aniran penjant setmanalment a la xarxa.

 

L’Aleix es va posar en contacte amb mi el passat gener per explicar-me el projecte i per convidar-me a ser-ne el primer protagonista. Agraït per la invitació, a la conversa d’uns onze minuts parlem sobretot del concepte ‘slow journalism’, és a dir, el periodisme tranquil, cuinat a foc lent, que reflexiona, interpreta i contextualitza el que està passant al nostre voltant o arreu del món.

 

Aquí teniu l’entrevista. Espero que sigui del vostre interès. I molta sort i felicitats a l’Aleix Costa per haver creat un espai de ràdio que parla d’un ofici imprescindible per a la bona salut democràtica de la nostra societat.

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here