19.4 C
Província de Tarragona
Diumenge, juliol 3, 2022

Petjades republicanes al número 17 del ‘Fet’

Portada del número 17 del 'Fet a Tarragona'. La imatge està captada el dia 14 d'abril al Balcó del Mediterrani. Foto: DAVID OLIETE
Portada del número 17 del ‘Fet a Tarragona’. La imatge està captada el dia 14 d’abril al Balcó del Mediterrani. Foto: DAVID OLIETE

Coincidint amb el 85è aniversari de la Segona República i aprofitant que encara podem recollir testimonis vius amb la seva pròpia veu, el FET a TARRAGONA dedica la portada i el dossier del número 17 a posar en valor l’emprenta d’aquella etapa a la ciutat. Sota el títol interior ‘Il·lusions frustrades’, publiquem divuit pàgines amb diversos articles i reportatges i un material gràfic molt interessant que revelen el moment polític i social tan intens que es va viure entre el 1931 i el 1936.

 

A l’inici d’aquest article podeu veure la portada del FET, una imatge David Oliete captada el passat 14 d’abril al Balcó del Mediterrani, quan es recorda el dia de la proclamació de la Republica amb la col·locació a la barana de dues banderes (la tricolor i la senyera). L’home que camina i passa per davant mirant les banderes expressa el títular –‘Petjades republicanes’– i indica metafòricament com una part de la societat aspira actualment a construir un pais millor canviant la forma d’estat.

 

La revista es distribueix aquesta setmana entre els subscriptors i estarà a la venda a partir d’aquest dimecres als quioscos del centre de la ciutat i també a les llibreries de la Rambla, Adeserà i La Capona, Cal Matias al Serrallo i Espai Turisme del carrer Major. L’acte de presentació del número 17 del FET -obert a tothom- tindrà lloc aquest dimecres a les 19,30 h. a la sala d’actes de l’Arxiu, a la planta segona, Magatzem 2 de l’Espai Tabacalera, a l’avinguda Vidal i Barraquer.

Els historiadors Jordi Piqué i Sánchez Cervelló analitzen l’obra de la República a Tarragona

A l’acte intevindran l’historiador i director de l’Arxiu, Jordi Piqué, i el també historiador i degà de la Facultat de Lletres de la URV, Josep Sánchez Cervelló, que valoraran l’obra i el paper de la República a Tarragona. També hi participarà el periodista Jordi Suriñach, que ha elaborat dos dels reportatges del dossier, i visionarem un petit àudiovisual elaborat per l’estudiant de Comunicació Audiovisual de la URV, David Aymerich, creador del llargmetratge ‘El dulce sabor del limón’ 

 

La convocatòria d’aquest dimecres servirà per presentar els altres continguts de la revista i el tercer fascicle del col·leccionable ‘Tàrraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’ que està dedicat al Fòrum de la Colònia i que es distribueix exclusivament amb el FET. A l’Arxiu es podràn adquirir revista i fascicle per 5 €.  També podreu fer-vos-en subscriptors anuals: rebreu les publicacions a casa i podreu participar d’activitats culturals exclusives i gratuïtes.

 

Precisament, per aquest proper dissabte preparem una nova activitat: una ruta guiada pels espais republicans a la ciutat que han produït la Biblioteca Pública de Tarragona i la Biblioteca – Hemeroteca Municipal. La trobada tindrà lloc dissabte 14 de maig a les 11 del matí davant del número 30 de la Rambla Nova. Últimes places lliures: si us interessa, envieu un correu a subscripcions@fetatarragona.cat 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here