23.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Un premi per a joves periodistes en record a Joan Marc Salvat

Joan Marc Salvat va morir en accident als 27 anys. Ara se'l recordarà amb un premi per a joves periodistes. Foto: laxarxa.cat
Joan Marc Salvat va morir en accident als 27 anys. Ara se’l recordarà amb un premi per a joves periodistes. Foto: laxarxa.cat

Vaig tenir la sort de coincidir amb el periodista Joan Marc Salvat (1988-2015) a la redacció de Reusdigital.cat. Il·lusionat per poder emprendre un nou projecte professional a la Selva del Camp, tot just el vaig poder tractar una setmana. No obstant això, ja se’m va guanyar pel seu talent i, en especial, per la seva finíssima ironia.

 

Ara, i des dels mitjans de comunicació en què Salvat va exercir, s’ha impulsat un premi que distingirà els joves talents del territori. Dies enrere va presentar-se a Reus la primera edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat en memòria del nostre estimat company.

 

El certamen, organitzat per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio i Infocamp.cat, compta amb el suport dels consistoris de Reus i la Selva del Camp, la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç de la capital del Baix Camp i, s’adreça a periodistes i comunicadors del Camp i les Terres de l’Ebre menors de 27 anys (l’edat de Salvat quan ens va deixar).

 

Els treballs que s’hi presentin poden ser inèdits o bé publicats en altres mitjans entre l’1 d’octubre de l’any passat i el 30 de setembre de 2016. Les propostes en premsa escrita o digital han de ser lliurades en format PDF i en un suport CD o USB, mentre que les de ràdio i televisió hauran d’adjuntar un enllaç a un servidor que allotgi els continguts o bé lliurar vuit còpies en DVD. Pel que fa a la categoria de fotoperiodisme, els aspirants han de presentar una sèrie de cinc imatges en format JPG, amb resolució de 300ppp i 1.000 píxels de costat llarg, en suport CD o USB. Tot plegat s’ha d’acompanyar del curriculum de l’autor.

 

Dotació econòmica total de 3.000 euros

El lliurament de les propostes a concurs s’ha de fer presencialment a l’Ajuntament de la Selva del Camp també fins al proper 30 de setembre i la dotació total és de 3.000 euros. El primer rebrà 1.500 euros, el segon 900 i, finalment, el tercer n’obtindrà 600. El jurat, format per professionals de la comunicació del territori, emetrà el seu veredicte durant el mes de novembre de 2016. L’acte de lliurament de la primera edició del premi en memòria a Salvat tindrà lloc el 30 de novembre al Castell de Paborde de la Selva.

 

Després de la presentació del premi, el director de Reusdigital.cat, Marià Arbonès, va apuntar que “aquesta és la millor manera de recordar en Joan Marc i de celebrar la seva trajectòria periodística”. Salvat serà, des d’ara i per sempre, un referent per als joves periodistes de les nostres comarques que lluiten per fer-se un lloc a la professió.

Acte de presentació del premi de periodisme Joa Marc Salvat. Foto: Cristina Antillés/ Reusdigital.
Acte de presentació del premi de periodisme Joa Marc Salvat. Foto: Cristina Antillés/ Reusdigital.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here