Advertisement
Carregant ...

Fet #7: Més i millor periodisme

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Arribem al primer aniversari de la revista carregats d’il·lusions renovades. En dotze mesos, al llarg de sis publicacions –i aquí en teniu la setena–, el fet a tarragona ha demostrat que es pot fer un periodisme local reflexiu i analític, modern i de qualitat, pensat per a un col·lectiu de persones que busca gaudir amb la lectura i la fotografia. Els vuit periodistes que impulsem aquesta iniciativa en fem un balanç globalment positiu i encetem el segon any més convençuts encara de les bondats d’elaborar una revista d’aquestes característiques.

f7

Una bona prova d’això és que en aquest número –gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i el suport de Repsol– obsequiem els lectors amb el DVD El somni de Pau Casals, que commemora les 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona, un producte cultural per assaborir tranquil·lament des del sofà de casa i que reforça la nostra aposta pels grans temes que identifiquen la ciutat. Els castells han estat protagonistes de tots els números de la revista i, amb la perspectiva del gran esdeveniment de l’any, mereixien una portada única i un dossier de continguts singulars. Les colles tarragonines simbolitzen el millor de la Tarragona actual que nosaltres volem retratar des d’aquestes pàgines.

El primer aniversari també suposa una ampliació dels canals de distribució per arribar a tots els quioscos de la ciutat i una campanya per augmentar el nombre actual de 450 subscriptors. La xifra d’amics del fet és envejada per altres projectes periodístics que neixen a Catalunya, però nosaltres la volem eixamplar per acabar de consolidar una revista i un digital amb personalitat pròpia i que donen prestigi a Tarragona. El suport de vosaltres, els lectors –especialment a través de la subscripció anual de 30 €–, és una peça clau per seguir elaborant grans reportatges, entrevistes i articles que posen en valor el que fa la gent d’aquí.

Estem segurs que continuarem ampliant la comunitat del fet perquè som molts els que tenim una mirada determinada de Tarragona, lluny de les actituds acomplexades i els discursos victimistes. Una mirada en positiu, valenta, emprenedora, d’una ciutat amb ganes de decidir el seu futur i decidida a tenir un paper rellevant en un moment històric com l’actual.

En aquest context, nosaltres apostem per fer més i millor periodisme, i el que ve a continuació n’és una bona mostra: en aquest número 7 descobrim secrets de les festes de Santa Tecla i detalls ben curiosos de la llarga vida de la plaça de toros; passegem per l’últim gran reducte natural de la ciutat; entrem a la casa de la millor esportista tarragonina de tots els temps; bufem les 100 espelmes d’una institució ciutadana, i reflexionem sobre la realitat europea a partir de l’anàlisi crítica d’una periodista veterana. No en tinc cap dubte: us deixo en bones mans. Bona festa major i bon Concurs!


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *