Advertisement
Carregant ...

Fet #9: molt per celebrar

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

150. Al voltant d’aquesta xifra giren dos aniversaris que se celebren aquest 2015 i que formen part dels continguts del primer Fet a Tarragona de l’any. Un esdeveniment que cal commemorar és el segle i mig de vida de la línia de tren Tarragona-Martorell, que va suposar la connexió ferroviària de la nostra ciutat amb Barcelona. Amb aquesta excusa, dediquem el dossier central de la revista a parlar de trens, en el sentit més ampli de la paraula: dels mil i un projectes que hi ha hagut per treure les vies de la façana marítima; de l’estat deficient del servei actual i les poc optimistes perspectives de futur; de la petjada que han deixat els centenars de ferroviaris que es van instal·lar a Tarragona procedents de la immigració; i d’una història de cinc dècades de col·leccionisme. Tot plegat, per recordar 150 anys de trens i reivindicar la ubicació i el paper estratègics de la ciutat en la xarxa ferroviària del país i d’Europa.

f9

De la importància del transport de mercaderies per tren, en són ben conscients a les empreses químiques de Tarragona, que promouen la connexió de l’ample de via internacional per exportar i accedir més ràpidament amb els seus productes al centre del continent. Una de les companyies més implicades és BASF, que prepara la construcció als seus terrenys d’una estació intermodal –30 milions d’euros– que està subjecta, això sí, al fet que el tercer carril sigui una realitat. La multinacional, com la línia del tren, celebra ara els 150 anys de la seva fundació a Alemanya. Aquí forma part del paisatge industrial des de finals dels anys 60, amb uns valors i un potencial que recollim en forma de fotografies i textos al Calendari 2015 de BASF que distribuïm com a regal entre els nostres lectors.

Un altre aniversari més recent –vint anys– és el que celebra enguany Tinet. El seu pare, Manel Sanromà, en parla aquí, en una entrevista que us recomano efusivament, al costat del reportatge històric sobre la Cooperativa Obrera o l’article que destaca el mèrit dels sardanistes de Tarragona Dansa, subcampions de Catalunya.

Tenim moltes coses per celebrar i encetem el nou any amb molta energia: la que ens proporciona l’increment progressiu del nombre de subscriptors i les felicitacions dels que ens llegeixen amb regularitat. Som un producte periodístic únic i singular a Tarragona, que va molt més enllà d’un diari digital i un magazín bimestral. En un any i mig hem organitzat nou actes públics per presentar la revista, sis debats d’actualitat,  quatre visites culturals per la ciutat i dos més al celler de Nulles. I també hem regalat, amb el número 7, el DVD de la història del Concurs de Castells. Ens sentim agraïts pel suport de tantes persones i orgullosos d’haver generat un sentiment de pertinença a una comunitat activa i exigent. El 2015 ens depararà moltes més alegries.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *