Advertisement Advertisement
Carregant ...

Fet #11: l’alumna i la mestra

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Amb el rerefons de les eleccions municipals i aprofitant la temàtica del Dossier de la revista, en aquest número del FET a TARRAGONA ens atrevim amb una portada diferent i arriscada. Una primera pàgina protagonitzada per un dibuix i una nena de 10 anys que reflecteixen el nostre interès per pensar i definir la ciutat del futur, traient-ne profit de les seves múltiples potencialitats. N’hem escollit el de l’Abril d’entre una cinquantena de dibuixos elaborats per nens i nenes de 5è curs de l’escola pública de l’Arrabassada, infants que d’aquí un parell de dècades lideraran la Tarragona del segle XXI. Agraïm a la directora i als mestres de l’escola que ens hagin obert les portes i permès aquest joc amb els alumnes.

f11

Acompanyats de l’Abril, ens imaginem el futur a partir de les veus d’experts en el camp de l’urbanisme, la sociologia, el territori, el medi ambient i les tecnologies i mirem enrere per esbrinar si al cap de 36 anys d’ajuntament democràtic encara tenim temes pendents de resoldre. Els que van viure les eleccions de 1979 asseguren que llavors gairebé tot estava per fer. Amb el punt d’origen en aquella data, al Dossier també analitzem com han evolucionat els vots i els cartells electorals a Tarragona i fem prospectiva del panorama polític que ens espera. En definitiva, us convidem a decidir el projecte col·lectiu de ciutat després de llegir arguments i opinions que van més enllà de la dialèctica rutinària i partidista del dia a dia.

En contrast amb els alumnes de la fotografia d’aquesta pàgina, una mestra i historiadora de 89 anys també és protagonista del FET: Maria Antònia Ferrer, que podria haver estat la primera alcaldessa de l’etapa democràtica, denuncia l’apatia de la ciutat mentre aborda una reflexió crítica sobre l’estat de l’ensenyament. Fidels als gustos de la Maria Antònia i al nostre esperit fundacional, seguim entrant a les aules -amb alumnes i professors del Centre de Formació d’Adults i mestres d’educació física del CEIP Campclar i les Dominiques – i indagant en la història de Tarragona -aquesta vegada buscant les petjades del passat industrial de la part baixa de la ciutat, recordant el centenari del Mercat Central i posant al dia empreses de tres i quatre generacions -.

I tot això ho fem alhora que obrim un període que vol anar incorporant progressivament algunes novetats als continguts de la revista a través de noves firmes que hi col·laboraran en funció dels temes tractats, potenciant encara més el relat d’històries personals i oferint cobertura a les dinàmiques que generen l’espai digital i la comunitat de subscriptors del FET. Seguint aquests paràmetres, en aquest número trobareu les col·laboracions especials de Francesc Xammar i Rafael López-Monné, l’estrena d’una secció dedicada als valors de persones anònimes i algun canvi en la redistribució interna dels continguts. Tot plegat, amb l’objectiu d’anar sumant idees per oferir un producte més atractiu i de més qualitat a tots els nostres lectors.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *