24.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 23, 2024

Mirades d’Albert Olivé al Moll de Costa

Aspecte de l'exposició de fotos d'Albert Olivé al Tinglado 4 del Moll de Costa. Foto: RICARD LAHOZ
Aspecte de l’exposició de fotos d’Albert Olivé al Tinglado 4 del Moll de Costa. Foto: RICARD LAHOZ

D’entrada, una imatge en blanc i negre d’Adolfo Suárez, en primer pla, pensatiu, en un míting del CDS el 1989. Sent president del govern d’Espanya (1976-1981), només va visitar Catalunya una vegada de forma oficial. Unes passes més enllà, una imatge en color, una sala, un sofà i una noia que mira la tele. És Eulàlia Lluch, la filla d’Ernest Lluch, just quan l’informatiu mostra per primera vegada (2001) la cara del presumpte assassí del seu pare. Entre mig, Pujol, Maragall, Mas, Felipe, Carrillo, Aznar…

 

Així arrenca i així es desenvolupa l’exposició ‘A l’entorn de la mirada’ del fotoperiodista Albert Olivé al Tinglado 4 del Port de Tarragona. Dividida en les seccions tradicionals d’un diari (Política, Societat, Cultura, Esports, Gent…), la mostra presenta un centenar d’imatges captades en situacions i llocs ben diversos, que arrenquen en l’etapa de la transició cap a la democràcia, plena d’inquietuds i esperances.

 

En l’àmbit social, un Jordi Évole recollint el premi Ondas 2008 encapçala una llista de fotos de manifestacions, protestes, incidents i indignació. La Copa del Món d’Atletisme de 1989 a Barcelona obre el capítol esportiu -tota una especialitat d’Albert Olivé- on sobresurten noms com els de Guardiola, Ronaldinho i Carles Puyol al costat de saltadores de trampolí i esportistes amb discapacitat.

 

Olivé (Barcelona, 1954) s’estrena professionalment el 1979 i passa per les redaccions de l’Avui, El Noticiero Universal i el Catalunya Sud (Tarragona) abans que l’agència EFE li obri les portes. Fins avui. Ja jubilat, el fotoperiodista català porta al Moll de Costa, en primícia, una mostra de la seva feina a través de la càmera i que configuren un trosset del que ha succeït al nostre país durant les últimes quatre dècades. Retirat de la professió, contempla amb preocupació el present del fotoperiodisme. Llegiu aquesta entrevista a El Periódico.

 

Aquesta és l’última setmana per gaudir de l’exposició al Tinglado 4: estarà oberta fins aquest diumenge 28 d’agost. 

20160818_113417
Albert Olivé treballant en una manifestació contra la guerra a l’Iraq. Foto: JUAN GUERRERO
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here