12.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, novembre 29, 2021

Fet #12: altres mirades

Dos professionals d’àmbits diversos vinculats a la docència i la recerca a la Universitat Rovira i Virgili signen sengles articles d’anàlisi i opinió en aquest número del Fet a Tarragona. Jordi Calabuig, vinculat al Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística, i Jordi Moreras, antropòleg expert en islam i pluralitat religiosa, aboquen a les pàgines següents idees i arguments que reforcen i complementen el treball periodístic a l’entorn de les dues propostes centrals de la revista: com veuen i valoren la ciutat les persones que ens visiten i com afrontem tots plegats la diversitat de creences religioses –sovint amagades– al nostre entorn.

f12

Les intervencions dels professors universitaris formen part d’una línia estratègica de la publicació que ja vam assajar al número anterior i que tindrà continuïtat en el futur. Ens volem obrir a altres mirades que vagin més enllà de la del periodista. Pretenem recollir i difondre els raonaments de persones especialitzades en determinades temàtiques amb l’objectiu d’enriquir els continguts del Fet i satisfer les inquietuds dels lectors. En la mateixa línia, a partir d’aquest número incorporem la firma d’altres periodistes amb experiència i coneixement del territori que ens ajudaran a seguir incrementant la qualitat de la revista.

Coincidint amb l’estiu, ens plantegem analitzar quina imatge ofereix Tarragona als visitants i quina valoració se n’emporten a casa. La suma de patrimoni, monuments i cultura és la prioritat per a la meitat de les persones que vénen a passar-hi unes hores o s’hi estan almenys un parell o tres de dies. Aquesta dada no és cap sorpresa i forma part del perfil de turista amb el qual estem més habituats. Per això, al Dossier de la revista busquem altres realitats, com la dels que s’allotgen als càmpings de la costa de Llevant del municipi buscant tranquil·litat i entorn natural o la dels que vénen uns dies per participar en trobades i congressos professionals. Ens interessa molt, d’altra banda, saber com ens veuen al món d’Internet i les xarxes socials i com expliquem Tarragona a partir de l’experiència d’empreses i guies especialitzats.

Ens mou tant la curiositat que volem descobrir i mostrar mons gairebé invisibles que tenim a tocar. Mons que representen els creients de deu confessions religioses que es practiquen en desenes de centres de culte repartits per la ciutat, en un entorn de malfiança i pors. El reportatge que trobareu a continuació vol contribuir a trencar barreres i crear espais de contacte i diàleg, una de les fites de la publicació des del seu naixement.

Per cert, a punt de complir dos anys, ens preparem per celebrar l’aniversari al setembre amb un número especial (el 13) i una exposició que no us deixarà indiferents. Bon estiu!

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here