Advertisement Advertisement
19.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 4, 2023

Fet #15: el mar ens espera

El 2016 serà l’any del mar, l’any que veurem canviar la relació de Tarragona amb el mar, l’any que passarà a la història de la ciutat per l’inici de les obres de construcció de la passarel·la de vianants que connectarà (per fi!) la Rambla i el Balcó amb la platja i el Port. Tot i que haurem d’esperar fins al 2017 per utilitzar el nou element urbanístic, aquest any que acabem d’estrenar suposarà (segur!) un punt d’inflexió, perquè mentalment Tarragona deixarà de donar una mica menys l’esquena al seu front marítim.

f15

Amb aquesta excusa el número 15 del FET a TARRAGONA s’apropa als que viuen del i per al mar. Fem un recorregut entre molls per captar el futur incert d’una activitat emblemàtica com la de la pesca  -signe d’identitat de la ciutat que ha configurat una manera de ser i de fer al Serrallo-,  i per descobrir alguns dels professionals menys coneguts a l’interior del Port: els que controlen l’entrada i sortida dels vaixells o els que inspeccionen les instal·lacions per motius de seguretat mediambiental. Aprofitem el dossier de la revista per mostrar que el parc subaquàtic és un fantàstic espai d’oci i d’estudi i per aprendre com ha crescut un port sense el qual no es pot entendre la història de Tarragona.  Convençuts del potencial que ofereix ser una ciutat marinera, els del FET ens avancem a una segona etapa de transformacions, després d’una primera protagonitzada fa uns anys per l’obertura del Moll de Costa, l’Escullera i el Serrallo a la cultura, el lleure i la restauració.

Per cert, un cuiner amb arrels marineres i projecció exterior com el David Solé és un dels protagonistes de la revista que teniu a les mans. Una publicació que, fidel a la seva trajectòria, s’ocupa i es preocupa per la cultura. No deixeu de llegir-hi amb calma l’entrevista als directors teatrals, Ramon Simó i Magda Puyo; el reportatge entre assajos de la Banda Unió Musical i l’article dedicat a l’Igersmap, un projecte pioner a la xarxa nascut aquí. També us recomano una visita singular a l’interior de les cases barates i conèixer l’experiència de dones joves i emprenedores que estan reinventant velles merceries de la ciutat.

Nosaltres també mirem de renovar el periodisme local de qualitat amb un doble producte ja consolidat (la revista bimestral i el digital que s’actualitza cada dia amb continguts propis) al qual ara hi afegim una tercera pota: la del col·leccionable amb voluntat pedagògica i amena per explicar les últimes recerques sobre els monuments de Tàrraco declarats Patrimoni Mundial. Col·leccionable i revista seran una parella ben entesa durant força temps. Podeu estar ben segurs que hem estrenat el 2016 carregats d’idees i projectes. Vosaltres, els lectors, cada dia en sou més, i això ens ajuda a sentir-nos plenament convençuts del FET i orgullosos de Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here