17.9 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

Fet #16: el millor de nosaltres

Tossuts. Persistents. Si algun tret caracteritza l’equip de periodistes que imagina i dibuixa aquestes pàgines bimestrals és el de la tenacitat, la constància i fins i tot l’obstinació. Ens hi aboquem en assolir bàsicament dos objectius: posar en valor aspectes i elements del nostre entorn, sovint poc coneguts, i oferir una qualitat final del producte que estigui a l’alçada de les vostres expectatives.

f16

 

D’això últim, vosaltres en teniu la resposta. De moment, sembla positiva, si atenem l’augment progressiu del nombre de lectors que confien en el FET a TARRAGONA i que ha rebut una nova empenta gràcies al col·leccionable de la nova visió de Tàrraco Patrimoni Mundial. Per cert, i obro parèntesi, el fascicle que acompanya aquest número dedicat a les Muralles referma que som davant d’una gran obra dirigida per un magnífic equip d’experts i investigadors de la Universitat Rovira i Virgili.

Precisament, la URV és un dels elements cabdals del primer objectiu que esmentava línies enrere i que busca donar el veritable ressò i rellevància al que fem aquí amb una mirada oberta al món, gens localista. Per això, el talent que genera la universitat de Tarragona mereix el nostre interès, just quan ens apropem als 25 anys de la seva constitució.  A les pàgines següents trobareu dades, opinions, testimoniatges, impressions, sentiments i experiències que no us deixaran indiferents. Persones que fan possible que la URV estigui entre les 100 millors universitats del món amb menys de 50 anys de vida. “No és fàcil ser perifèric i del sud”, afirma el primer rector Joan Martí Castell. Mèrits afegits, doncs, que la ciutat en el seu conjunt hauria de sumar en la llista de factors positius.

Però el millor de nosaltres, el talent tarragoní es veu i es palpa en molts altres àmbits de la societat: en els  tallers i estudis de pintors i artistes singulars i polifacètics; en la qualitat dels professionals de la unitat de cures pal·liatives de l’Hospital sociosanitari Francolí que ofereixen suport psicològic i emocional a pacients i familiars durant la fase terminal i l’etapa del dol; en la vocació docent i de recerca en seguretat alimentària  del toxicòleg Joan M. Llobet i Mallafré;  en les idees pioneres de fa un segle de l’arquitecte Pau Monguió que va dissenyar la Ciutat Jardí; i en la qualitat i el nivell d’exigència que  demostra l’amplíssima obra d’Olga Xirinacs, la gran dama de la literatura a Tarragona a punt de celebrar 80 anys.

Per tot plegat, seguim perseverant en fer més i millor periodisme al servei de la ciutat. També en el format digital, on s’hi aboquen les anàlisis i reflexions dels temes més candents -des de l’evolució del Nàstic fins al recent acord de govern municipal- per fomentar el debat a partir de les idees i els arguments. Ens mantenim tossuts en els objectius fundacionals. Feliç primavera!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here