25.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 13, 2024

Fet #18: Caminem

Ens hem quedat curts. Tinc la impressió que el dossier de la revista que teniu a les mans dedicat al patrimoni natural de la ciutat podria haver estat molt més extens en descripcions, vivències, comentaris, opinions i imatges. “Tarragona no valora els seus espais naturals”, deia en l’anterior número del FET la doctora en Biologia, Puri Canals. I té molta raó. Ho constatem: seguint el fil de les seves paraules, fem una mirada polièdrica a l’anella verda tarragonina per conèixer-la una mica a fons i explicar-la als lectors escoltant les veus d’experts, gestors, usuaris i…pagesos -encara n’hi ha!-. A més, incorporem una novetat a l’hora de plantejar el reportatge d’obertura del dossier, perquè el confiem no a un periodista sinó al geògraf i fotògraf, Rafael López-Monné, un apassionat del territori que ens fa reflexionar sobre la ràpida transformació de Tarragona en el darrer mig segle i de com volem relacionar-nos amb l’entorn.

f18

Aquesta revista d’estiu ens ha servit per caminar molt i per descobrir persones i racons, alguns poc coneguts i altres ben amagats, no només a l’anella verda. Així, caminant, hem vist com es conserven els antics corrals de la plaça de braus, lluny de totes les mirades. Hem entrat en alguns dels xalets de la Salle, una illa de pau al mig de Tarragona. Hem passejat per Bonavista amb un dels seus fills amb més projecció professional, Óscar Cornejo, ‘inventor’ de Sálvame. Hem mesurat el desnivell de la plaça de les Cols, dada clau per aixecar grans castells. Hem assistit a una assemblea de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, símbol de l’activisme social. Hem trobat qui hi ha a la ‘cuina’ on es preparen els Jocs del 2017 i hem compartit moments d’intimitat esportiva amb Berni Álvarez.

Els del FET hem caminat molt per oferir a la ciutat un producte periodístic de qualitat. I no ens aturem ni a l’estiu, perquè tenim a tocar el tercer aniversari i preparem novetats que ben aviat veureu en paper i, sobretot, en format digital. Seguim avançant amb la vostra companyia i suport.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here