14.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

La Jove, orgull de Tarragona

Tres de deu de la Colla Jove de Tarragona a la diada de Santa Teresa, al Vendrell.
Tres de deu de la Colla Jove de Tarragona a la diada de Santa Teresa, al Vendrell. Foto: DAVID FOLCH

Arribarà un dia -confio que ben aviat- que Tarragona entendrà i sabrà valorar com cal la brillant etapa de les seves quatre colles castelleres i, sobretot, les actuacions excepcionals de la Colla Jove.  El Vendrell, plaça talismà i molt estimada pels liles, ha vist el primer 3 de 10 descarregat de la història de la Jove, que vol dir el primer castell de 10 pisos completat per una agrupació tarragonina. Una construcció que ha obert la millor actuació dels del Cós del Bou en el seus prop de quaranta anys de trajectòria.

 

Tarragona, tan poc avesada a l’autoestima i a reconèixer els mèrits de la seva gent, faria bé  de lloar, agrair i presumir de la feina de la Colla Jove, perquè situa la ciutat en el mapa de la ‘Champions’ dels castells. Tenir a casa una colla de 10 (ja ho és des del Concurs del 2014) reforça la capitalitat castellera de Tarragona, que aquest mes d’octubre s’ha vist com mai a tot el món gràcies al Concurs.

El moment excepcional del fet casteller no s’hauria viscut igual a la ciutat sense la progressió espectacular dels liles

Gaudir d’una entitat que mou tanta gent i que alhora porta arreu el nom de la ciutat amb unes actuacions de primeríssim nivell ha de ser per Tarragona tot un orgull, concepte que sovint escasseja entre nosaltres. Disposar d’una agrupació amb tanta vida social i projecció i que alhora està implicada com la que més en el futur del país hauria de fer reflexionar molt a aquells que només veuen una ciutat apàtica i conservadora.

 

L’etapa excepcional que viu des de fa anys el fet casteller (quantes vegades hem parlat d’actuacions històriques?) no hauria tingut el mateix impacte a Tarragona sense la progressió espectacular de la Colla Jove. Tampoc sense l’evolució en positiu que han dut a terme Xiquets de Tarragona, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo. Però és evident que els 5 de 9, els pilars de 8, els 9 de 8 i el recent 3 de 9 amb el pilar dels liles reforcen la ciutat al capdavant del mapa casteller.

 

Reconeguem i premiem el mèrits, l’esforç, la tenacitat, la perseverança i els èxits de la Colla Jove. Una entitat que ara sí, reclama un local d’assaig en millors condicions i amb més espai. Ajuntament: preneu nota?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

 1. Benvolgut Ricard,
  Moltes gràcies pel teu article. És un moment especial per la colla i volem seguir creixent. I més enllà del gran moment casteller que vivim, m’ha agradat el teu article per la vessant social i d’imatge de ciutat que aporta una colla de castells.
  En el sí de la Colla Jove ja fa anys que donem moltes voltes a conjugar de la millor manera el creixement casteller i potenciar la dinàmica social de la colla, tant a nivell intern com a nivell de ciutat. De fet, moltes vegades hi ha una simbiosi entre el dinamisme d’una colla (i la seva implicació en el seu entorn social) i l’èxit casteller.
  Tenim clar que el nostre futur ha de passar per disposar d’un espai propi adequat tant pel volum dels castells que estem assajant, com pel volum de gent que estem movent i que necessitem per mirar més amunt. Només amb el senzill exercici d’anar a observar els locals de les altres colles que realitzen estructures de nivell similar al nostre i veureu que el local de la Jove està molt lluny de les potencialitats i funcionalitats d’un local casteller actual.
  Estem encantats de poder portar el nom de Tarragona per les places i que llueixi, però en determinats moments ens trobem limitats per seguir el ritme del món casteller i assajar determinades construccions que són les que et porten a dalt de tot.
  Poder assajar el 3de10 ha estat una gesta tant o més difícil com descarregar-lo diumenge passat. El nostre local actual no té capacitat per assajar aquestes estructures , i fent mil equilibris, ens en sortim. I ha estat molt gran.
  Gràcies i endavant amb el Fet a Tarragona!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here