19.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 13, 2024

La nova química, al número 21 del ‘Fet’

Imatge noctura del polígon petroquímic de Tarragona. Foto: DAVID OLIETE
Imatge nocturna del polígon petroquímic nord de Tarragona. Foto: DAVID OLIETE

En plena era tecnològica i d’economia global, la indústria química bàsica s’acabarà produint només als països asiàtics i de l’Orient Mitjà, amb menys costos laborals, menys normativa i menys mesures de seguretat. Per tant, a la química que es va instal·lar fa mig segle a Tarragona, només li queda la sortida de l’especialització i la singularitat. En definitiva, alt valor afegit. Probablement, menys llocs de treball, però més qualificats.

 

Amb aquesta premisa, hem elaborat el dossier central del número 21 del FET a TARRAGONA, que presentarem en públic el proper dimecres 18 de gener a les 19,30 h. al bar La Cantonada. A la revista analitzem el sector químic, que està en ple procés d’adaptació als nous temps, i tracem una mirada al futur que passa per més formació, més col·laboració amb els centres educatius, més recerca, més seguretat i més qualitat ambiental.

 

A l’acte de presentació de la revista participaran, entre d’altres, Oriol Vernet, coordinador de FP de l’institut Comte de Rius, i Xavier Molina, responsable a Repsol dels alumnes que hi fan pràctiques. La relació entre els empreses i els centres educatius amb el testimoni d’alguns estudiants és un dels temes que tractem a la revista, però també ens preguntem per la convivència de la indústria amb els barris de Ponent i per les perspectives del sector a mig i llarg termini, sense oblidar una mirada al passat per descobrir en quines condicions es van instal·lar aquí les primeres factories els anys 60 i 70.

Dimecres 18 presentem la revista amb diversos convidats i l’actuació del Mag Gerard

A banda de la química, a la presentació del número 21 del FET també seran protagonistes persones vinculades a entitats que treballen en l’àmbit de la discapacitat. Ens hi acompanyaran Jaume Marí, director general de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – La Muntanyeta i president de la confederació estatal ASPACE, i Núria Loras, periodista voluntària del Club Vaixell, entitat que enguany celebra el seu 50è aniversari.

 

La historiadora Pineda Vaquer, que s’incorpora a l’equip de col·laboradors del FET amb l’espai ‘Tarragona desapareguda’,  ens explicarà la filosofia d’aquesta nova secció. I completarem la trobada del proper dimecres amb un joc de màgia del Mag Gerard, que ens va quedar pendent de la presentació del número anterior. Diu que farà una “performance de màgia” amb un exemplar de la revista.

 

El número 21 del FET a TARRAGONA -que porta de regal el fascicle dedicat l’Amfiteatre del col·leccionable de Patrimoni Mundial- estarà a la venda a partir del mateix dimecres a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA LA CAPONA, LLIBRERIA ADSERÀ i CAL MATIAS (SERRALLO).

 

L’acte de presentació de la revista, obert a tothom, tindrà lloc dimecres 18 a les 19,30 a La Cantonada. Hi sou tots convidats!!!

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here