17.8 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 24, 2024

Els 50 anys del Joan XXIII, al número 22 del ‘Fet’

Bugaderia de l’hospital Joan XXIII, un dels espais que ensenyem al número 22 del FET a TARRAGONA. Foto: DAVID OLIETE

Al FET a TARRAGONA volem celebrar els cinquanta anys de l’Hospital Universitari Joan XXIII de la millor manera que sabem: amb periodisme honest i rigorós i donant veu als protagonistes d’un munt d’històries interessants. A les darreres setmanes els periodistes Esteve Giralt, Anna Plaza, Romà Rofes i Sara Sans -acompanyats pels fotògrafs David Oliete i Agustí Arévalo– han visitat les instal·lacions del centre sanitari en nombroses ocasions per observar el moment actual de l’hospital, accedir a les parts menys conegudes, parlar amb els professionals que hi fan recerca i  recordar els moments més singulars de mig segle de vida.

 

Aquella residència sanitària construïda pel règim franquista en descampats ben lluny de la ciutat, inaugurada l’octubre de 1967, ha esdevingut l’hospital de referència del sud de Catalunya. Ha envellit amb el pas dels anys, s’ha quedat petit i ha sofert molt els darrers anys de retallades i menys inversions de les desitjades, però tot i així ha mantingut un alt nivell d’excel·lència gràcies a la tenacitat, la qualitat i la vocació de metges, infermeres i el conjunt del personal.

EL DOSSIER DE LA REVISTA ANALITZA EL MOMENT ACTUAL I LA TRAJECTÒRIA DE L’HOSPITAL

Malgrat la crisi i les crítiques d’alguns sectors al nivell de la sanitat pública, el Joan XXIII manté una magnífica salut de ferro, és un puntal en determinades unitats quirúrgiques o de cures intensives i especialitzades i un referent en recerca, amb grups d’investigadors que analitzen com es poden millorar els tractaments de nombroses malalties.

 

No amaguem els problemes, les debilitats i les carències, però al FET volem celebrar l’aniversari de l’hospital realçant els punts forts i les oportunitats de futur que s’obren i que ja estan definides. I aprofitem el dossier periodístic per descobrir-vos-en les parts invisibles –la cuina, la neteja dels quiròfans, el servei d’autòpsies– i ensenyar-vos imatges actuals impactants i altres d’arxiu que prenen més valor amb el pas del temps.

L’acte de presentació en públic tindrà lloc dimecres 15 al Cafè La Cantonada

Tot això ho trobareu en un ampli dossier al número de 22 del FET a TARRAGONA que es començarà a distribuir la setmana que ve entre els subscriptors i estarà a la venda a les llibreries. La revista la presentarem en públic dimecres 15 de març a les 19,30 al Cafè La Cantonada en un acte distès i informal amb protagonistes de l’hospital Joan XXIII i d’altres continguts de la publicació. Hi sou tots convidats!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here