Advertisement Advertisement Advertisement
21.9 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 24, 2022

Superar les adversitats al Serrallo

Xavier Bailach i Lluís Monfort al nou local dels Xiquets del Serrallo. Foto: Arnau Martínez

Només cal entrar al local per comprovar que encara no se l’han fet seu, les parets són blanques, hi ha uns casellers amuntegats. L’única cosa que et faria pensar que pertany a una colla castellera és el terra atenuant, ni tan sols tenen xarxa d’assaig, de moment. Els Xiquets del Serrallo compleixen 30 anys el 2018 i fins fa un mes i escaig no disposaven de local propi. Ara s’han instal·lat a l’edifici del fitosanitari, després de l’acord de cessió de l’espai del Govern de l’Estat cap a l’Ajuntament de Tarragona el 2013 i la posterior rehabilitació. “Ara que estem més a prop del barri, ens hi hem d’obrir”, apunta Lluís Monfort, president d’uns Xiquets del Serrallo que volen eixamplar la base social.

 

Els de la camisa blau marí assajaven al Tinglado 4, provisionalment, des de l’agost de 2014: “estàvem de lloguer”, ironitza Xavier Bailach, el seu cap de colla. “Ja no tenim excusa, no podem dir que no tenim un sostre, estem en igualtat de condicions”–respecte les altres tres colles de la ciutat–, afegeix Monfort. El Tinglado 4, “la T4” com l’anomenen els dos màxims responsables de l’entitat, “ens ha permès fer un salt”, diu el cap de colla.

Els Xiquets del Serrallo han d’afrontar una herència de clars i obscurs de la temporada passada

Xavier Bailach no se n’amaga, els primers passos d’aquest 2017 no han estat fàcils: “Hem marxat de la T4, hi va haver l’accident mortal, estrenem un local que a la vegada ens l’estem fent nostre i, a sobre, venim d’una temporada anterior que té una herència”. L’accident es va produir el passat mes de març quan desmuntaven la xarxa d’assaig del Tinglado, aquesta es va despenjar i va acabar amb la vida d’un dels integrants dels Castellers de Gavà, colla que s’havia de quedar amb la xarxa.

 

L’herència de 2016 és una temporada de “clars i obscurs”, segons Bailach, “allà on volíem excel·lir, no ho vam fer”, afegeix. Van anar de més a menys, potser perquè “es va enterbolir una mica l’ambient a nivell social”, analitza el cap de colla. Des de fora, es va tenir la sensació que quan semblava que aixecaven el cap, tornaven a ensopegar amb alguna estructura. Aquest 2017 tenen un nou capítol per escriure, el 2 de 7 i el pilar de 6 seran dos dels objectius, aprofitant el treball que ja van fer la temporada passada. També volen recuperar les estructures de base àmplia com són el 7 i el 9 per implicar el màxim de castellers al tronc.

Els blaus organitzen dues diades que comptaran amb tres de les quatre colles de 10

“Som una colla que des de fa 20 anys intentem el 4 de 8 i no l’hem pogut descarregar, això vol dir alguna cosa”, sentencia Bailach. El cap de colla, que s’estrena en el càrrec aquesta temporada, vol canviar la metodologia dels Xiquets del Serrallo i treballar els castells de 8 “seriosament”. El màxim responsable tècnic assegura que “som la prova que ho hem fet malament, ens falta posar el turbo”. Els de 8 pisos “són els nostres castells de 10 i si no els assages com a tals, no sortiran”, diu Bailach.

 

Fent números, els del Serrallo poden ser l’última colla de la ciutat, però pel que fa a les diades pròpies que organitzen en són els primers. Enguany, comptaran amb tres de les quatre colles de 10. Per la diada de Sant Pere han convidat a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i per la del Carme als Minyons de Terrassa i la Jove de Tarragona a la Diada Blava, “i les paguem totes nosaltres, de la nostra butxaca”, presumeix Xavier Bailach. Lluís Monfort creu que “estem pel camí de fer de la diada de Sant Pere unes Santes de Mataró”, una de les actuacions més destacades del calendari casteller. El cap de colla dels de la camisa blau marí em pregunta: “T’imagines dues colles de 10 actuant a Tarragona i que no estiguin pagades per l’Ajuntament?”. Sense contestar, penso en el Sant Pere de 2018 quan els del Serrallo celebraran 30 anys, quan deixaran de ser joves i passaran a ser una colla adulta.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here