27.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, agost 10, 2022

Una mostra de meteorologia de referència mundial

Molt interessant la visita guiada que hem fet aquest dissabte a l’exposició de meteorologia històrica instal·lada al Tinglado 1 del Port de Tarragona. Un grup de 10 subscriptors de la revista FET a TARRAGONA i Eloi Cordomí, un dels ‘homes del temps’ de TV3, han seguit amb interès les explicacions del comissari de la mostra, Hug Texidó, un col·leccionista de referència mundial en material i documentació relacionada amb aquest àmbit.

 

De fet, tot el que es pot veure a l’exposició és del propi Texidó, que ha aconseguit els instruments especialitzats i els documents històrics al llarg dels últims trenta anys buscant-los per tot el món. El responsable de la mostra ha explicat les característiques de l’instrumental i nombroses anècdotes. Per exemple, la importància que va tenir la informació meteorològica en el desembarcament de Normandia, el juny de 1944, a la Segona Guerra Mundial.

 

Texidó, fill de la localitat de Rubí, es va interessar pels fenomens atmosfèrics de ben petit, arran de les greus inundacions que l’any 1962 van afectar nombroses poblacions del Vallès. El material recollit per aquest apassionat de la meteorologia, des de fa anys resident a Riudecanyes, és la mostra més important que es pot oferir al públic actualment a nivell mundial.

 

L’exposició al Tinglado 1 del Moll de Costa, patrocinada per Repsol, tanca portes aquest diumenge.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here