11.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

Una “experiència fantàstica” al Port de Tarragona

Imatge de grup a l’arribada al Serrallo. Foto: Tarragona Blau

Una hora de recorregut a bord del ‘Tarragona Blau’ permet descobrir com és el Port de Tarragona. Un grup de 35 subscriptors del FET a TARRAGONA han gaudit de l’experiència, tot escoltant les explicacions de la directora del Museu del Port, Mercè Toldrà.

 

El passeig, amb sortida de les Escales Reials, ha passat per davant dels tinglados del Moll de Costa i de la façana del Serrallo -que han viscut una profunda transformació a les darreres dècades- abans de travessar el pont mòbil, una obra de 1999 trascendental per entendre els canvis en la vida quotidiana de la part baixa de la ciutat.

 

Després, la ruta permet veure els diferents molls comercials i els seus usos mentre Toldrà dona xifres del volum i els diferents tipus de mercaderies que hi circulen cada any o explica la feina dels remolcadors. L’antic far indica com ha crescut el port des dels anys vuitanta, amb l’allargament del moll de Llevant o la construcció del moll de la Química, per posar-ne només dos exemples.

 

La golondrina arriba fins a la bocana del port, amb el Cap Salou al fons, el pantalà de Repsol, les químiques i Port Aventura a una banda, i la terminal provisional de creuers, Port Control i el Far de la Banya a l’altra. La tornada ofereix al possibilitat de contemplar noves perspectives. Els més petits, abillats amb armilles de color taronja, han pogut gaudir del viatge des de la cabina al costat de Lluís Palau, propietari de l’embarcació.

 

Per cert, el proper cap de setmana, el Museu del Port de Tarragona celebra el seu 17è aniversari amb una activitat familiar molt recomanable. Aquí en trobareu més detalls.

 

Els subscriptors apuntats a l’activitat gratuïta del FET han valorat molt positivament l’experiència -“fantàstica” o “genial” en són alguns dels comentaris- que ha estat possible gràcies a l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Aquí en teniu una galeria d’imatges:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here