4.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

La sorpresa final de la visita al Fòrum de la Colònia

Foto de grup de tots els subscriptors que van voler acabar la visita des del terrat de la subscriptora al carrer Cervantes. Esther Palau és la quarta per la dreta. Foto: Família Torné-Palau

La visita al Fòrum de la Colònia comentada pel professor de la URV Joaquin Ruiz de Arbulo tenia sorpresa. Després de la visita al monument, el guia i tots els subscriptors apuntats a l’activitat van poder gaudir d’unes vistes fantàstiques des del terrat d’una amiga lectora del FET que viu al carrer del Cardenal Cervantes.

 

La subscriptora Esther Palau, i la seva parella, Xavi Torné, van oferir desinteressadament a tot el grup la possibilitat de veure el Fòrum de la Colònia des d’una quarta alçada, cosa que va ajudar a completar les explicacions que sobre el terreny havia fet Ruiz de Arbulo.

Esther Palau, subscriptora del ‘Fet’, ens convida a contemplar el monument des del seu terrat

Una vegada més, les visites guiades als monuments Patrimoni Mundial organitzades pel FET a TARRAGONA han resultat un èxit. Una cinquantena de subscriptors van completar totes les places en una activitat organitzada, per primera vegada, al vespre aprofitant les moltes hores de llum solar.

 

Acompanyat del fascicle publicat fa mesos amb el FET i d’altres imatges antigues, Ruiz de Arbulo va fer un repàs a la història del recinte, que inclou les excavacions que va fer mossèn Joan Serra i Vilaró els anys 1928 i 1929, el posterior abandonament de l’espai durant més de dues dècades i la reconstrucció i enjardinament de les restes el 1968. No serà fins a finals dels anys vuitanta que els arqueòlegs constataran que allà hi havia hagut la basílica jurídica i al 2003 van documentar les restes del podi del temple capitoli.

Una cinquantena de persones segueixen amb interès les explicacions de Ruiz de Arbulo

La visita va servir per constatar que es van cometre errades en la reconstrucció i que caldria una forta inversió per fer entendre el sentit i la rellevància de l’espai als tarragonins i als turistes. Una revitalització del Fòrum, molt a prop del Teatre romà, ajudaria a dinamitzar un recorregut arqueològic per la Part Baixa de Tarragona.

Aquí teniu una galeria d’imatges de la visita:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here