14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Grans castells dignes de Santa Tecla

Els del Cós del Bou han tancat l’actuació del dia de Santa Tecla completant el pilar de vuit amb folre i manilles. Foto: Jove de Tarragona.

La plaça de la Font ha vist aquest dissabte tot el contrari del que va viure diumenge passat: només tres caigudes i una actuació àgil amb un bon ritme. Amb menys de tres hores, la Jove de Tarragona ha completat quatre castells de gamma extra, els Xiquets han ensenyat la colla que volen ser, els de Sant Pere i Sant Pau han completat la millor diada de la seva història i els del Serrallo han seguit rodant castells de la gamma alta de 7. Totes quatre colles han sortit dignament de plaça.

La Jove es refà després de la caiguda del 3d10fm

 

La Jove de Tarragona actuaven en aquella posició que ningú vol fer-ho, últims, però això no ha fet canviar els seus objectius. Per obrir boca han tirat el 5d9f, el seu castell insígnia, encara que no ha estat dels millors que han fet, però l’han descarregat sense problemes, demostrant el domini que li tenen. Era un castell importantíssim pels del Cós del Bou per analitzar l’estat d’ànim de la colla després de la caiguda del 3d10fm del Primer diumenge.

Els de la camisa lila van pas a pas i no acostumen a fer més d’una estrena per dia, si la setmana passada es van emportar el primer 3d10fm carregat, per Santa Tecla s’han endut el 3d9fa també carregat. El castell ha pujat amb els nervis de ser el primer i conforme avançava ha anat perdent totes les mides, un dels quarts s’ha obert extremadament i quan els terços s’han deixat anar, poc després de donar el castell per carregat, l’estructura ha cedit. A tercera ronda han anat a pel 2d9fm, el primer que descarreguen a Tarragona, tècnicament treballadíssim en l’encaix entre les manilles i els quarts. I han completat una actuació d’altíssim nivell amb el pilar de vuit amb folre i manilles

Tres de nou amb folre dels Xiquets de Tarragona a la diada de la plaça de la Font. Foto: Xiquets Tarragona.

Els Xiquets de Tarragona ensenyen el que volen tornar a ser

 

Passava gairebé un quart d’hora de la una del migdia quan els Xiquets de Tarragona han obert plaça amb el 4d8a, un castell que ja havien fet diverses vegades aquesta temporada i que tot i que l’estructura del 4 no ha trobat les mides en cap moment, s’ha descarregat sense problema. Després han optat pel 3d9f, el segon d’aquest 2017 –el primer va ser diumenge passat–, un castell d’aquells que fan patir pel fort tremolor i la desfiguració que ha patit. Al fer l’aleta s’ha parat i s’ha acabat descarregant.

Amb el castell que no han tingut tanta sort ha estat el 4d9f, ha pujat amb nervis, possiblement perquè els de la camisa ratllada ja pensaven amb el gran objectiu del dia que arribaria a la ronda següent. El 4 l’han agafat obert i quan anaven a baixar sisens s’ha trencat. A la ronda de pilars arribava un dels moments més esperats de la diada, els Xiquets de Tarragona han intentat el p8fm. Les gralles ja feien l’aleta mentre l’anxaneta feia la motxilla quan el quart ha cedit. Els castells de gamma extra són una altra dimensió i qualsevol dubte o segon que perds és crucial. I malgrat que els matalassers no hagin sortit contents de plaça han ensenyat la colla que volen tornar a ser.

Els Castellers de Sant Pere i Sant han rubricat amb el pilar de set la millor actuació de la seva història. Foto: CCSPISP.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau fan la millor actuació de la seva història

 

Més d’un casteller de Sant Pere i Sant Pau s’haurà encomanat a Santa Tecla al veure que queia alguna gota i el cel estava ben tapat de núvols a primera hora de dissabte i és que els del barri cooperativista aquesta temporada ja han hagut de renunciar a dues diades a causa de la pluja. Finalment, la patrona ha somrigut i els de Sant Pere i Sant Pau han completat la millor actuació de la seva història. És exactament la mateixa que van fer el passat 11 de setembre, però descarregant el pilar que aquell dia els hi va quedar en carregat.

 

El 3 i el 4 de 8 l’han executat d’una manera perfecta, res a dir, encara que la canalla ha tingut un moment de dubte en el 4, el carro gros estava de postal. El 2 ens hagués agradat veure’l amb un pis més, tal i com han estat assajant, però no l’han vist prou madur i han decidit fer el de 7. El castell se’ls hi ha girat, però no els hi ha suposat cap problema. Per cloure l’actuació, cirereta. El pilar de 7 dels de la camisa verda és la nineta dels seus ulls –i dels meus–. Ensenyen solera quan la descarreguen, malgrat no tenir-la, ja que el de Santa Tecla ha estat el tercer espadat de 7 de la colla. Quina feinada que han fet la Mar, el David i el Pau, els pilaners, per ser l’enveja del món casteller!

Quatre de set amb el pilar dels Xiquets del Serrallo: Foto: Lins Griñó.

Els Xiquets del Serrallo roden els castells de la gamma alta de 7

 

Els del barri del Serrallo no tenien cap gran objectiu per la diada de Santa Tecla i és que l’actuació que han fet ja l’havien completat aquesta temporada. El 5d7, castell de sortida, s’ha desenvolupat força lent, però gràcies al bon estat del tronc dels de la camisa blau marí s’ha descarregat sense complicacions. Els altres dos castells han estat el 3 i el 4 de 7 amb agulla, dues construccions que se les saben de memòria.

 

Els serrallencs han mostrat en els castells amb agulla el treball que han anat fent amb el pilar i no dubto que pugui arribar un espadat de 7 abans que acabi la temporada. Per Santa Tecla els de vora mar volien estrenar el 5d7a, però a causa d’alguna baixa no l’han pogut fer.

El domàs amb el lema ‘Democràcia’ exhibit des del balcó de l’Ajuntament pels Xiquets del Serrallo. Foto: Joan Boronat.

El balcó de l’Ajuntament

 

La tònica del balcó de l’Ajuntament per les diades castelleres segueix igual, l’hi falta múscul polític. Com a la diada del Primer diumenge de festes, només hi havia representants municipals, a més del mateix diputat del PSC al Congrés. Dues novetats: el president de la Diputació i soci de govern de Ballesteros a l’ens supramunicipal, Josep Poblet –que per cert, ha arribat tard– i l’arquebisbe Jaume Pujol qui a la segona ronda ha marxat.

 

Per si l’alcalde no n’havia tingut prou amb els xiulets i crits de “Ballesteros dimissió” –el hit de les festes– i la pancarta on s’hi llegia “A Tarragona votarem” que han penjat del terrat de la casa consistorial els regidors de la CUP, Ballesteros ha hagut de somriure al costat del domàs amb el lema “Democràcia”, quan els Xiquets del Serrallo li han exhibit després d’agafar l’anxaneta al fer el pilar al balcó. Ja tenim la foto, Ballesteros amb el domàs, que no amb la democràcia.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here