16.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 17, 2024

Visita guiada a Centcelles i el Pont del Diable

Centcelles. Vista general de la sala de la cúpula. Foto: Pepo Segura.

Un cop completada la distribució a través del FET a TARRAGONA dels 10 fascicles del col·leccionable dels monuments Patrimoni Mundial, reprenem el nostre programa de visites guiades pel professor d’Arqueologia de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo. La propera destinació és la vil·la mausuleu de Centcelles i l’aqüeducte de les Ferreres, conegut popularment com a Pont del Diable.

 

La visita que proposem als subscriptors del FET tindrà lloc dissabte 21 d’octubre al matí. El punt de trobada serà a la porta de Centcelles a les 10,30 del matí. Allà coneixerem per dins el monument i, especialment, l’espai circular de fins a 13 metres d’alçada cobert amb una cúpula i amb una cripta funerària al subsòl.

DISSABTE 21 D’OCTUBRE AL MATÍ, AMB ELS COMENTARIS DEL PROFESSOR JOAQUIN RUIZ DE ARBULO

Després de visitar l’espai que gestiona el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ens traslladarem a la zona del Pont del Diable. L’aqüeducte de les Ferreres portava l’aigua fins a Tàrraco. Té 217 metres de longitud i l’alçada màxima de construcció és de 27 metres. És una de les imatges icòniques de Tarragona, tot i que lluny del centre urbà.

 

La visita guiada per Ruiz de Arbulo és gratuïta i està destinada exclusivament als subscriptors del FET a TARRAGONA. Cada subscriptor pot venir acompanyat d’una altra persona. Obrim la llista d’inscripcions des d’avui mateix. Envieu un correu a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat al més aviat possible per organitzar la visita. Les places són limitades.

 

Els desplaçaments per realitzar la visita es faran en els vehicles particulars dels subscriptors. Si algun subscriptor/a no disposa de vehicle propi, que ho digui a l’hora d’apuntar-se a l’activitat i mirarem de trobar una solució.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here