Advertisement Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Dijous, novembre 30, 2023

“Un homenatge a la gent que ens cuida”

Taula rodona amb la participació, d’esquerra a dreta de: Eduard Nadal, Cesc Boronat, Ruth Troyano, Berna Ríos i el director del ‘Fet’, Ricard Lahoz. Foto: Pixelmoreno

Ja tenim al carrer, i aquesta setmana arriba als domicilis dels subscriptors, el número 26 del FET a TARRAGONA. Una revista amb molta teca i que fa xup xup. La portada i el dossier en són testimonis: ‘De la terra a la taula’. Aquest dimecres al vespre n’hem celebrat l’acte de presentació a l’espai ‘Santa Teca’, una associació que treballa amb el concepte d’aliments de proximitat, de gastronomia quilòmetre zero.

 

Més de 90 amics i amigues del FET van escoltar en una sala d’actes del Col·legi d’Arquitectes plena de gom a gom (alguns es van quedar dempeus) les reflexions de Berna Ríos, coordinador de l’associació ‘Santa Teca’, una entitat que neix amb “la idea de promoure el producte local, de temporada i de productors artesans”. Segons ell, “menjar producte del territori hauria de ser una obligació ja que beneficia l’economia local”.

La sala d’actes del col·legi d’arquitectes es va omplir a vessar. Foto: pixelmoreno.

La periodista i sommelier Ruth Troyano va explicar que els reportatges que signa per al FET “són un homenatge a la gent que ens cuida, als cuiners i als productors que ens omplen l’ànima i l’esperit. L’alimentació serà ecològica o no serà”. I va afegir:  “El Camp de Tarragona ha estat sempre i és molt potent en el sector agroalimentari, encara que hi hagi altres indústries que moguin l’economia”.
Troyano està convençuda que “el client i el consumidor busca cada vegada més l’ofici, l’artesania”.

 

La periodista també l’autora del llibre Retrats de vi -que es regala amb el número 26 del FET-, una publicació de la URV que “intenta posar cara a aquest món perquè l’hem de fer fàcil i engrescador. La idea és captar la passió de les vides humanes. Hi ha tants vins com sensibilitats i enòlegs del vi”

Ruth Troyano, autora del llibre ‘Retrats de vi’ i de diversos reportatges al ‘FET? 26. Al seu costat, l’escolent Cesc Boronat i Eduard Nadal Foto: pixelmoreno.

També hi van participar dos petits productors: Cesc Boronat, que fa el vi ‘Tanca els ulls’ a  Nulles i Eduard Nadal, que fa la cervesa Kesse a Tarragona. Els dos van explicar les seves respectives experiències. Boronat va incidir en la seva aposta per la qualitat i Nadal oferir un producte digne.

LA PRESENTACIÓ DEL ‘FET’ 26 OMPLE A VESSAR LA SALA D’ACTES DEL COL·LEGI D’ARQUITECTES

A més del dossier ‘De la terra a la taula’, el número 26 del FET també publica un reportatge sobre la trajectòria de Josep M. Pujol de Barberà, que va ser l’arquitecte municipal de Tarragona durant 42 anys. L’article ‘La ciutat imaginada’, de Pineda Vaquer, explora el paper clau de Pujol en el pla urbanístic de l’any 1922 que dissenya l’eixample tarragoní fins a la plaça Imperial Tarraco.  L’autora del reportatge va presentar-ne els trets principals en l’acte organitzat a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes.

La presentació de la revista es va acabar amb una degustació del vi ‘Tanca els ulls’ i la cervesa ‘Kesse’. Foto: pixelmoreno

El FET 26 presenta altres novetats: iniciem un recorregut per les escoles de Tarragona explicant projectes educatius innovadors i interessants. La primera parada la fem a l’escola Pau Delclòs, que des de fa uns cursos treballa en una proposta que vincula els seus alumnes amb els monuments i el patrimoni de la ciutat. En els següents números de la revista anirem descobrint altres projectes que mereixen el reconeixement de la comunitat educativa.

 

Altres continguts de FET 26 són:

 

La Casa Museu Castellarnau, que acaba de celebrar 40 anys des de la seva inauguració com a tal, però que acumula més d’un segle i mig de vida.

La metgessa cooperant, Marta Trayner, que treballa al Servei d’Emergències Mèdiques i col·labora amb Creu Roja a nivell local i internacional.

Les experiències de dues famílies d’acollida: el Jaume i la Cèlia i la Isabel i l’Antonio han acollit temporalment desenes de menors tutelats per l’administració.

 

La revista -amb el llibre de regal- la podeu trobar a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8). 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here