20.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, maig 25, 2024

Obrim Casa Castellarnau als subscriptors del ‘Fet’

Imatge de del primer grups d’amics del FET en la visita guiada per Lluís Balart. Foto: Ricard Lahoz.

La gent de Tarragona té gran interès en conèixer més i millor el patrimoni històric de la ciutat. Així ho demostren, almenys els subscriptors del FET a TARRAGONA. Aquest dissabte ha estat un èxit la doble visita a la Casa Museu Castellarnau. Doble, perquè les 60 persones apuntades s’han dividit en dos grups i horaris diferents per fer més còmode el recorregut per la casa senyorial del carrer Cavallers.

 

Gràcies al director del Museu d’Història de la Ciutat, Lluís Balart, en la primera visita, i del tècnic del museu, Cristòfol Salom, en el segon grup, els lectors del FET han conegut continguts, racons i detalls de les dues plantes de l’immoble i del pati.  A la planta baixa es poden veure moltes peces del llegat de Joan Molas, que va ser membre de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. A la planta superior hi ha les dependències nobles, on destaca el sostre de la gran sala, i el mobiliari de la resta d’habitacions.

 

La visita a Casa Castellarnau deixa constància, però, d’un problema greu derivat de la crisi i la manca de personal. L’immoble encara té una part per restaurar, només s’obre a visites concertades (gràcies al Museu d’Història per permetre l’accés dels subscriptors del FET) i està tancat sempre, també en ple estiu quan molta gent de fora ens visita. Un altre problema és que el fons del museu conté unes 7.000 peces catalogades i quasi totes estan emmagatzemades, sense poder ensenyar al públic.

Imatge del segon grup d’amics del FET en la visita guiada per Cris Salom. Foto: Ricard Lahoz.

Us convidem a llegir amb tranquil·litat el reportatge d’Anna Plaza i David Oliete publicat al número 26 de la revista. Busqueu el FET (que porta de regal el llibre ‘Retrats de vi) i el trobareu a Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc el Miracle (Via Augusta, 8).

 

Aquí teniu una galeria de fotos de les visites d’aquest dissabte:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here